Trui Driesens en Remi Cansse versterken de lijst van Groen Brugge

20 Juli 2018

Trui Driesens en Remi Cansse versterken de lijst van Groen Brugge

De lijst van Groen Brugge is een goede weerspiegeling van de Brugse bevolking. Er is zowel plaats voor nieuwelingen als voor ervaren rotten. Jong en oud kunnen zich vinden in onze lijst. Deze week stellen we graag twee van die ‘anciens’ voor: Remi Cansse en Trui Driesens. Beiden zijn al lang actief voor Groen Brugge.

Remi Cansse gaat al lang mee bij Groen. Hij neemt voor de derde keer deel aan de verkiezingen. Bovendien is hij met zijn 80 jaar de oudste kandidaat op de groene lijst. “De optimisten onder ons zeggen: ‘tachtig is prachtig’. Het is waar, ik moet minder en er mag meer. Ik kan nog veel, maar mijn tempo is trager. Op vergaderingen laat ik nog wel mijn mening horen. Ik ben echter blij met al die jeugd rondom me”, zegt Remi. “Binnen Groen gaat er veel aandacht naar het behoud van bomen en stadsgroen. Dat vind ik belangrijk. Ik blijf vechten voor onze groene ideeën en voor de belangen van de groter wordende groep ouderen. Ik wil alvast de stem van de senioren luider laten klinken en mee bouwen aan een betere wereld”, aldus Remi.

 

Trui Driesens is gepensioneerd leerkracht. Ze is actief bij het Masereelfonds en doet graag stevige wandeltochten met vrienden. “Ik woon heel graag in Brugge. Het is een heel leefbare stad. Toch gaat het in Brugge soms te traag vooruit. Groen biedt een duw in de goeie richting, zowel op vlak van klimaat, economie en zorg”, aldus Trui. Ze wil vooral dat publieke ruimte publiek blijft: “Er moeten voldoende plaatsen zijn om elkaar te ontmoeten en tot rust te komen. Het bewaren van onze open ruimte is dan ook heel belangrijk”. Verder ijvert Trui voor betaalbaar wonen en een ambitieus Noord-Zuid-beleid: “Eerlijke handel moet volop gestimuleerd worden”, zegt ze.