Paul De Coninck volgt Johan Mistiaen op in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

27 Augustus 2023

Paul De Coninck volgt Johan Mistiaen op in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Johan Mistiaen (Groen) stopt als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, het orgaan dat beslist over de individuele steunaanvragen bij het OCMW. Hij wordt opgevolgd door Paul De Coninck.

Johan Mistiaen neemt deze maand afscheid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. De Zeebruggenaar heeft een huis in het zuiden van Frankrijk gekocht en zal daar in de toekomst meer tijd spenderen. Daardoor wordt het niet meer mogelijk om de vergaderingen van het Comité bij te wonen. “Het was een eer om dit mandaat te mogen bekleden en zo te werken aan een sterker sociaal beleid in Brugge. Doorheen de afgelopen jaren heb ik me ingezet voor de meest kwetsbaren in onze stad. Dat was nodig, want er is erg veel verdoken armoede in Brugge”, zegt Mistiaen. Namens de ganse partij wil Groen-fractieleider Raf Reuse Johan uitdrukkelijk bedanken voor zijn jarenlange werk.

In het Comité wordt Johan Mistiaen opgevolgd door Paul De Coninck. De 69-jarige Sint-Kruizenaar legt maandagavond de eed af op de OCMW-raad. “Ik ben heel erg blij dat ik de kans krijg om Bruggelingen in financiële moeilijkheden te helpen. Ik moet uiteraard nog veel leren, maar heb een stevige loopbaan als maatschappelijk werker achter de rug. Nu ben ik gepensioneerd, maar actief als vrijwilliger bij Mooimakers Brugge en het Rode Kruis in Sijsele”.