Nicolas De Roo en Ben Lierman versterken de lijst van Groen Brugge

13 Juli 2018

Nicolas De Roo en Ben Lierman versterken de lijst van Groen Brugge

Nicolas De Roo prijkt op plaats 29 op de lijst van Groen Brugge voor de komende verkiezingen. Nicolas is een geboren en getogen fiere Bruggeling en buschauffeur bij De Lijn.  Ben Lierman versterkt vanop de 32ste plaats onze lijst. Ben is aanspreekpunt in zijn buurt te Assebroek en Vredesactivist in hart en nieren.

Nicolas De Roo prijkt op plaats 29 op de lijst van Groen Brugge voor de komende verkiezingen. Nicolas is 37 jaar en woont in Sint-Kruis. “Als geboren en getogen Bruggeling, verplaats ik me van kindsbeen af al in Brugge op alle mogelijke manieren: te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Ik merk als buschauffeur bij De Lijn dat de Bruggelingen graag hetzelfde doen, en terecht! Brugge is dan ook een fantastische stad: klein genoeg om rustig te zijn, groot genoeg om alle nodige voorzieningen te hebben. Een stad waar jong en oud zich goed voelen. Een stad met oog voor leefbaarheid en levendigheid. Ook al heb ik al vaak kunnen proeven van andere steden, zowel in binnen- als buitenland, nergens voel ik me beter thuis dan hier”, zegt De Roo.

“Ik ben dan ook een fiere Bruggeling! Ik wil dat blijven, op een leefbaar, bereikbaar Brugge zonder overlast”.

Hij wil zich dan ook inzetten voor de volgende zaken:

-        Een sterker, kwalitatiever en attractiever openbaar vervoer.
Een bereikbare stad gericht op de toekomst: vlot, stipt en milieuvriendelijk met een uitgewerkt bussenplan. Een bussenplan dat een einde maakt aan de willekeur en de telkens wijzigende reisroutes, zowel voor reiziger als chauffeur!

-        Een veilig en verantwoord fietsnetwerk
In en rond de stad wil ik dat iedereen vlot en veilig kan fietsen. Zowel op aparte stroken met een ondergrond waar het aangenaam op rijden is, als in de straten via doordachte fietsassen zonder hindernissen voor jezelf en anderen.

-        Een frissere, groenere stadsomgeving.
Ik wil letterlijk meer groen in de stad. Een terugkeer naar de frisse, aantrekkelijke grasperken van weleer. In plaats van enkel grijs beton, een evenwicht aan vaste ondergrond voor fiets- en wandelpaden enerzijds en grasperken die een ontspannen en rustig gevoel teweeg brengen bij jong en oud anderzijds.

Kortom: een Brugge voor de Bruggelingen, waar iedereen zich welkom en thuis voelt!

Ben Lierman versterkt vanop de 32ste plaats de lijst van Groen Brugge. Ben is 47 jaar en woont in Assebroek, samen met zijn vrouw Sabine en haar dochters. ‘Ik ben in de buurt een beetje het aanspreekpunt’, zegt hij. Momenteel doet Ben interimarbeid.

Een aantal thema’s liggen Ben nauw aan het hart. “Een warm onthaal voor vluchtelingen vind ik heel belangrijk. Mensen die oorlog en conflict ontvluchten moeten geholpen worden”, aldus Lierman. Brugge moet voor hem ook een stad van en voor iedereen zijn. “De strijd tegen de kansarmoede. Dat is voor mij echt prioritair. En uiteraard ook betaalbaar wonen”. Verder wil Lierman een kwalitatief en divers winkelaanbod in de binnenstad. “Meer creativiteit en met lokale, Brugse producten”, zo zegt hij.

Naast z’n engagement voor Groen is Ben ook actief binnen Vredesactie. “Ik ben een vredesactivist in hart en nieren. De ongebreidelde wapenhandel, dat is voor mij een doorn in het oog. We moeten er over waken dat de haven van Zeebrugge geen draaischijf is of wordt van dergelijke wapentransporten. Meer wapens leiden immers tot meer oorlog”.