Groen reageert tevreden op akkoord met Cercle: “Maar tijdelijk moet permanent worden”

28 November 2021

Groen reageert tevreden op akkoord met Cercle: “Maar tijdelijk moet permanent worden”

Op maandag 22 november stelden het Brugse stadsbestuur en Cercle Brugge een ‘historisch’ akkoord voor in het kader van het stadiondossier. Cercle hoopt nog steeds op een nieuwe voetbaltempel langs de Blankenbergse Steenweg, maar zou in de tussentijd terecht kunnen in het nieuwe Club-stadion op de Olympiasite. Daarvoor zou de Vereniging het stadion huren met de Stad Brugge als tussenpersoon. In ruil laat Cercle haar bezwaren tegen het nieuwe Olympiastadion vallen

Groen Brugge reageert bij monde van fractieleider Raf Reuse enthousiast op het akkoord: “Met Groen willen we nieuwe infrastructuur voor onze beide Brugse voetbalploegen en tegelijk het behoud van de open ruimte in onze stad. Daarom pleiten we al jaren voor een nieuwe voetbaltempel op de Olympiasite, zowel voor Club als voor Cercle (in combinatie met een daadkrachtig mobiliteits- en leefbaarheidsplan voor de buurt). Dat dit nu mogelijk wordt gemaakt, stemt ons positief”.

De partij benadrukt dat het een jaar geleden precies hetzelfde voorstel heeft gedaan als het nu gesloten akkoord: Cercle zou het stadion van Club kunnen huren met de Stad Brugge als tussenpersoon (zie https://www.groenbrugge.be/bouw_een_gemeenschappelijk_voetbalstadion_op_de_olympiasite_met_club_als_eigenaar_en_cercle_als_huurder). Alleen gaat het nu om een oplossing van tijdelijke aard in afwachting van een nieuw voetbalstadion langs de Blankenbergse Steenweg. Dat ziet Groen anders. “Bij voorkeur blijven Club én Cercle in een nieuw Jan Breydelstadion spelen. We willen deze regeling dus permanent. Op die manier moeten we de vruchtbare poldergronden langs de Blankenbergse Steenweg niet opgeven. Onze schaarse open ruimte moet gevrijwaard worden”, zegt raadslid Andries Neirynck.

Raf Reuse
Gemeenteraadslid