Ruimte voor jonge kunstenaars op de nieuwe museumsite

25 Maart 2021

Ruimte voor jonge kunstenaars op de nieuwe museumsite

Enkele weken geleden kregen we het ontwerp te zien van BRUSK, de nieuwe tentoonstellingshal van Musea Brugge. Die wil de Stad bouwen op de site van het Sint-Andreasinstituut in de Garenmarkt. In combinatie met het Groeningemuseum en een park krijgt Brugge zo een heuse museumsite. Groen juicht deze plannen toe. Met BRUSK kan onze stad zich nog beter op de culturele kaart plaatsen. Tijdelijke tentoonstellingen en moderne kunst krijgen zo ook een plaats in onze musea.

Groen-fractieleider Raf Reuse wil echter dat ook jonge Brugse kunstenaars expositieruimte -krijgen op de museumsite. “We hebben enorm veel jong talent in onze stad. Denk maar aan de residenten van De Tank op de Burg. Veel jonge creatievelingen hebben het echter moeilijk om geschikte tentoonstellingsruimtes te vinden. De nieuwe expohal biedt mogelijkheden om hun werken een plaats te geven in onze stedelijke musea. Zo krijgt ons Brugs artistiek talent de kans om te exposeren voor een breed publiek”.

“De ontwikkeling van de nieuwe museumsite en de bouw van BRUSK is een van de belangrijkste investeringen van de Stad. Het is maar logisch dat ook jonge Bruggelingen hier van kunnen profiteren. Bovendien kent Brugge een jongerenvlucht. Als we mijn generatie hier willen houden, moeten we hen ook alle kansen geven”.