Regenboogbank in Minnewaterpark. Houdt de burgemeester zijn woord?

24 April 2022

Regenboogbank in Minnewaterpark. Houdt de burgemeester zijn woord?

Brugge is een warme, toegankelijke , holebi- en transgendervriendelijke stad en we wensen dit via acties en stedennetwerk uit te dragen naar bewoners, bezoekers en andere steden. We zetten in op een stad waar iedereen zich thuis voelt ongeacht seksuele diversiteit of genderoriëntatie. Daarnaast blijven we discriminatie van holebi's en transgenders in onze stad bestrijden. Een lokaal gedragen regenboogactieplan zet onze visie en ons optreden kracht bij. Dat zijn de woorden van burgemeester Defauw.

In het regenboogplan wordt nog steeds verwezen naar een ‘permanent regenboogelement in de stad’.

Omdat 17 mei IDAHOT dag is herhaalt Groen gemeenteraadslid Karin Robert haar vraag voor een ‘zichtbare’ regenboogbank in het Minnewaterpark. De aanpak van het park is een feit.  Er wordt verwezen naar het aanbrengen van nieuwe zitbanken.

“Vorig jaar in verband met deze interpellatie zei de burgemeester als antwoord letterlijk dat dit een goed idee was en er zou onderzocht worden om in het Minnewaterpark een regenboogbank te plaatsen.

De burgemeester verwees naar schepen Van Volcem om dit voorstel mee te nemen met de woorden dat er zeker een mooi hoekje zal gevonden worden in het Minnewaterpark voor zo’n bank.

De burgemeester was ervan overtuigd dat er een mogelijkheid was en zou gevonden worden om in het heraan te leggen park een mooie en opvallende regenboogbank te installeren.”, zegt Robert.

Daarom wil ze concreet weten hoever de stad staat met het onderzoek hieromtrent en wat de timing is.

Waar beter dan daar waar de minne is past zo’n Regenboogbank!, vult Robert nog aan.

Karin Robert
Gemeenteraadslid