Raf Reuse trekt opnieuw lijst van Groen Brugge in 2024

05 Juli 2023

Raf Reuse trekt opnieuw lijst van Groen Brugge in 2024

Volgend jaar kiest de Bruggeling een nieuwe gemeenteraad die onze stad naar 2030 zal leiden. We staan voor heel wat uitdagingen om Brugge een duurzame toekomst te bezorgen.

Groen Brugge is klaar om daaraan mee te helpen. Op een persconferentie stelden de groenen hun eerste verkiezingskandidaten voor. Zij vormen het uithangbord van de partij tijdens de campagne in oktober 2024. Groen Brugge kiest voor een mix van continuïteit en vernieuwing. “Zowel zittende gemeenteraadsleden, als enkele nieuwelingen krijgen een prominente plaats op de lijst. De ploeg straalt diversiteit uit, in leeftijd, afkomst en deelgemeente”, zegt voorzitter Lieven Van Eenoo.

Het team van Groen Brugge wordt voor de tweede keer aangevoerd door Raf Reuse. De fractieleider trekt in 2024 opnieuw de lijst. “Ik ben heel erg dankbaar voor het vertrouwen dat de partij in mij stelt. In 2018 haalden we ons beste resultaat ooit in Brugge. Onze ambitie is om in 2024 nog beter te doen. We willen Brugge meebesturen en met onze visie het verschil maken”, vertelt Reuse. De partij wil inzetten op meer groen en natuur, ruimte voor voetgangers en fietsers, een ambitieus klimaatbeleid en betaalbaar wonen.

Kandidaten:

Raf Reuse (M) trekt voor de tweede keer de lijst van Groen Brugge. Hij is momenteel fractieleider in de gemeenteraad en beroepshalve doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Gent. Hij is 25 jaar en woont in Assebroek.

Gemeenteraadslid Karin Robert (V) neemt de tweede plaats op de lijst in. Ze is 60, getrouwd, woont in Male en heeft drie kinderen, allemaal dertigers. Karin werkt als leerkracht lager onderwijs in Sint-Andreas Brugge. Ze focust vooral op jongeren en onderwijs, maar ook cultuur en diversiteit zijn haar ‘dada’. Karin vult op die manier 'iets ouder' aan bovenaan de lijst en wil vooral een stem zijn voor de 60+’ers.

Bert Kindermans (X) staat op plaats 3. Bert is 23 jaar, woont in Christus-Koning en studeert fotografie aan de LUCA School of Arts in Brussel. Het is diens tweede deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bert zet zich vooral in voor LGBTQIA+-rechten en jongerenparticipatie en is ook lid van de Stedelijke Jeugdraad. Bert wil gaan voor een inclusiever Brugge waarin iedereen zich veilig voelt.

Gemeenteraadslid Andries Neirynck (M) krijgt de vierde plaats op de kieslijst. Hij is bediende bij Familiezorg West-Vlaanderen waar hij ook vakbondsafgevaardigde is voor ACV Puls. Andries focust vooral op het behoud van de open ruimte, het belang van natuur en duurzame mobiliteit. Hij heeft ook een bijzondere interesse voor archeologie en de haven. Hij was jarenlang voorzitter van het Bloemendalecomité. Andries is 53 jaar, getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Sint-Andries.

Plaats vijf gaat naar Joppe Massant (M). Joppe is secretaris van Groen Brugge en stelt zich voor het eerst verkiesbaar. Hij werkt bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, maar is vooral bekend als commissaris van District ’t Brugse Vrije die de scoutsgroepen van Brugge en Jabbeke verenigt. Joppe zet zich daarnaast vooral in voor meer klimaatambitie en duurzame voeding. Hij is 27 jaar en woont in de Brugse binnenstad.

De zesde plaats op de lijst is weggelegd voor Nela Deleu (V). Zeven jaar geleden ruilde ze Bosnië in voor België en vestigde ze zich in Brugge. Ze is actrice, leerkracht en samen met haar echtgenoot workshopbegeleider bij Crea Thera. Nela is 43, getrouwd, woont in Assebroek en heeft een zoon. Diversiteit en integratie zijn haar voornaamste speerpunten. Ze heeft immers zelf een inburgeringstraject gevolgd, inclusief alle tien niveaus Nederlands voor anderstaligen.

Katrien Cattoor (V) duwt de lijst van Groen Brugge. Katrien werkt bij Hogeschool VIVES waar ze de marketeer ‘Levenslang leren’ is. Ze is sportief, 50 jaar, woont in de binnenstad en heeft vier kinderen. Als gemeenteraadslid volgt ze sociale zaken op. Armoedebestrijding en welzijn zijn voor haar van groot belang. Een gezonde geest in een gezond lichaam is haar devies. Ze trekt dit door naar het streven naar een gezonde stad met voldoende groen, toegang tot faciliteiten en zorg voor elkaar.