Persbericht Eenrichting Katelijnebrug

28 April 2020

Persbericht Eenrichting Katelijnebrug

We kregen een melding als Bruggeling dat de werken aan de Katelijnestraat binnenkort weer hervat zullen worden. Een vernieuwde Katelijnestraat is terug een stukje dichterbij.

Met deze vernieuwing zal ook een stuk van de Katelijnestraat dubbelrichtingsverkeer worden. Groen is steeds bezorgd over veilig fietsverkeer en we weten dat de Stad hier graag aan meedenkt. Daarom willen we graag de volgende suggestie doen.

Het zou veel fietsveiliger zijn om op de Katelijnebrug zelf autoverkeer enkel stadinwaarts toe te laten.

Raadslid Janos Braem: “Zo is er meer plaats op de brug en in de buurt van het drukke kruispunt met de Baron Ruzettelaan voor fietsers. Auto’s die de stad willen verlaten via de Katelijnestraat kunnen dat dan via de Bargeweg doen.”

We moeten op plaatsen waar het kan meer ruimte voor de fietsers voorzien. En hier kan het zonder een grote impact op het autoverkeer.

Wat de werken zelf betreft, merken we dat er momenteel een zeer grote omweg wordt gevraagd aan voetgangers die bijvoorbeeld van de Vesten – kant Gentpoort richting de Baron Ruzettelaan komen. Janos Braem: “De omweg tijdens de werken is groot, maar de enkele richting is wel nodig om afstand te kunnen bewaren. Het is niet duidelijk genoeg voor voetgangers en fietsers aangezien er snel veel inbreuken vastgesteld worden. Na tien minuten op de brug zie je talloze mensen de verkeerde richting nemen. Er staat ook geen circulatiebord, die de juiste richting aanduidt, als je van de kant van de brug komt. Dit zorgt voor verwarrende situaties.

Janos Braem
Gemeenteraadslid