Parkeren in Brugge

29 Juni 2020

Parkeren in Brugge

Ga je naar de stad omdat je nu (tijdelijk) langer gratis kan parkeren dan vroeger?Of ga je naar de stad omdat je zin hebt om nog eens te shoppen, je favoriete winkeluitbater/-baatster te zien of om iets te gaan drinken/eten?In mijn geval het laatste.

Jammer dat de stad kiest om te investeren in dergelijke maatregelen en niet in zaken die een effect hebben op veel langere termijn. Ga voor meer fietsenstallingen in de kleine straatjes van de binnenstad, kies voor meer bewegwijzering voor fietsroutes, test bepaalde knips uit...
Dit zijn kansen die we moeten nemen in coronaperiode en die veel langer meegaan dan een paar maanden gratis shoppen. En als je het economisch wil zien: het terugverdieneffect is er.
Een studie die het college van Brugge bestelde toont aan dat de aanleg van de balkonrotonde gecombineerd met tunnel en de passantenfietsbrug tot aan de Boeverie een terugverdieneffect voor de stad van 1,5 heeft.
Voor elke euro die de stad daar in heeft geïnvesteerd, krijgt het op termijn 1,5 EUR terug aan winst.
Groen Brugge komt dan ook tussen in de gemeenteraad dinsdag om te pleiten voor meer duurzaamheid, minder tijdelijkheid na corona.

Janos  Braem,
Gemeenteraadslid