Nachtelijke onderhoudswerken Expresweg

29 Augustus 2021

Nachtelijke onderhoudswerken Expresweg

In de nacht van 9 op 10 augustus 2021 voerde een aannemer op de Expresweg freeswerken uit tot 3u ’s nachts. De omwonenden van Sint-Andries en Sint-Michiels werden zolang uit hun slaap gehouden. De trillingen waren kilometers ver voelbaar, tot in Assebroek was het irriterende lawaai te horen.

De dag nadien vernamen we dat deze werken te wijten waren aan een defecte machine. Stad Brugge verontschuldigde zich voor deze onverwachtse geluidshinder.

Tot ieders verbazing kregen we vorige week een brief in de bus van Stad Brugge, om nieuwe nachtelijke onderhoudswerken op de Expresweg aan te kondigen in de nacht van 26 op 27 augustus tot 1 u ’s nachts en 27 op 28 augustus tot 3u ‘s nachts. Dit is onaanvaardbaar, wetende dat de werken in het weekend stil liggen. Ondertussen kregen we een bericht dat deze werken tot nader bericht uitgesteld zijn.

Dergelijke werken moeten gebeuren, dat is evident dat dit kan overdag of in het weekend, maar niet ’s nachts. De omwonenden van de N31 hebben ook recht op nachtrust.

Ik dring dan ook aan bij het stadsbestuur en AWV om deze werken in het weekend uit te voeren zodat de nachtrust van de omwonenden kan gerespecteerd worden. Is het stadsbestuur bereid om dit opnieuw te bespreken met AWV?

Andries Neirynck
Gemeenteraadslid