Janos Braem kaart absurde parkeersituatie voor bewoners aan

30 Januari 2022

Janos Braem kaart absurde parkeersituatie voor bewoners aan

Groen Brugge kreeg een melding van een ondernemer die zijn auto niet meer wil opladen, zolang hij parkeergeld moet betalen. Deze persoon had een bewonerskaart van de binnenstad, maar moest toch 14 EUR betalen om 4u te mogen opladen, bovenop de kosten van het elektrisch laden.

Dit is pure kafka. Na een antwoord van een schriftelijke vraag van Janos Braem bevestigde de stad het verhaal. De reden is dat mensen zo na het opladen hun auto niet zouden laten staan aan de laadpaal, maar volgens Janos Braem zijn er daar genoeg andere methodes voor. De burgemeester erkent inderdaad dat dit een hiaat is in het systeem.

In februari 2022 brengt Janos een interpellatie om het elektrisch laden in Brugge verder onder de loep te nemen. Als je nog suggesties hebt, mag je ze gerust doorgeven via [email protected].

Groen Brugge ijvert voor meer elektrische wagens in de binnenstad. Ook al rijden de auto's traag, het fijn stof dat ontstaat blijft veel langer hangen in de straten door de vaak historisch smalle straten met hogere rijhuizen. Onderzoek van curieuzeneuzen wees al uit dat sommige straten echte fijn stof verzamelaars zijn.
Foto: © mvn (bron: website Het Nieuwsblad)

Janos Braem,
Gemeenteraadslid