Groen wil meer ondergrondse parkeerplaatsen voor bakfietsen

23 September 2023

Groen wil meer ondergrondse parkeerplaatsen voor bakfietsen

Omdat steeds meer mensen voor een bakfiets kiezen om zich te verplaatsen in Brugge, kunnen inwoners voortaan hun eigen parkeerplaats aanvragen in hun wijk.

Het initiatief vanuit de stad kadert in de fietscultuur die Brugge wil stimuleren. 'Door het parkeren van de bakfiets eenvoudiger te maken', zo luidt het, 'biedt de stad deze mogelijkheid voor Bruggelingen die zich duurzaam willen verplaatsen. "Voorwaar een goede zaak", vindt Groen-raadslid Karin Robert.

"Het is echter ook nodig om de bakfietsen ondergronds de nodige parkeerplaatsen te geven. Zij kunnen terecht in de parkings Markt, Station en 't Zand. Ook is er al een bakfietsparkeerplaats in de Zuidzandstraat. Alleen is er op deze bakfietsparkeerplaatsen wel een probleem. "Nog té veel gewone fietsen komen terecht op de bakfietsparkeerplaatsen. Die zijn té weinig herkenbaar (zie foto)", zegt Robert. Daarom pleit het raadslid voor een duidelijkere aanduiding van de bakfietsparkeerplaatsen en nog ruimere bakfietsparkeerplaatsen in de ondergrondse parkings. Dat kan door een gele aanduiding op de vloer en een duidelijker logo op de plaats en of muur waar de bakfietsen mogen staan. "Zo breidt Brugge zijn fietscultuur nog verder uit en is elke bakfietser nog meer tevreden", besluit Robert.

Karin Robert
Gemeenteraadslid