Groen stapt mee in optocht tegen racisme

26 Maart 2023

Groen stapt mee in optocht tegen racisme

Vandaag organiseerde Platform 21/03 in heel het land acties tegen racisme, naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme die plaatsvindt op 21 maart.

Ook Groen stapte mee in de optocht die bij ons startte op de Burg. "Deelnemen aan deze manifestatie is erg belangrijk, want nog steeds verdeelt structureel racisme onze samenleving in A- en B-burgers", zegt raadslid Karin Robert. "Nog steeds krijgt niet iedereen gelijke kansen".

"De Vlaamse regering ligt hier blijkbaar niet van wakker. Integendeel. Deze week nog stapte ze uit Unia, het centrum voor gelijke kansen. Ze voerde zo punt 1 uit van het 70-puntenplan van het Vlaams Blok. Ook subsidies voor verenigingen die een stem geven aan mensen met een migratieachtergrond worden geschrapt", zegt fractieleider Raf Reuse. Hij wil dat het Brugse stadsbestuur praktijktesten invoert om discriminatie op de arbeids- en woningmarkt op te sporen. "Door op geregelde tijdstippen praktijktesten te doen sensibiliseren we verhuurders en werkgevers. In andere steden zien we dat dit de discriminatiegraad naar beneden kan brengen".

Raf Reuse,
Gemeenteraadslid