Groen Brugge trapt lokale campagne af: "We willen Brugge meebesturen"

23 Juni 2024

Groen Brugge trapt lokale campagne af:

"Enkel met Groen gaan we de groene en sociale kant op. Wij willen een Brugge met meer natuur, betaalbare en energiezuinige woningen, waar voetgangers en fietsers alle ruimte hebben. Dat is de inzet van deze verkiezingen”.

Foto: Warre Van De Wouwer

Zaterdag 22 juni trapte Groen Brugge haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af vol goede moed en met een helder doel: een topscore en toetreding tot het stadsbestuur.

Groen Brugge stelde enkele kandidaten en speerpunten voor aan haar achterban. “Er staat veel op het spel op 13 oktober. De stem van de Bruggeling zal bepalen welke richting onze stad de komende zes jaar uitgaat. Enkel met Groen gaan we de groene en sociale kant op. Wij willen een Brugge met meer natuur, betaalbare en energiezuinige woningen, waar voetgangers en fietsers alle ruimte hebben. Dat is de inzet van deze verkiezingen”, zegt Raf Reuse, fractieleider en lijsttrekker.

47 kandidaten

Groen Brugge trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 47 kandidaten. Al bekend zijn lijsttrekker Raf Reuse, geflankeerd door Karin Robert (2), Bert Kindermans (3), Andries Neirynck (4), Joppe Massant (5), Nela Deleu Đenisijević (6) en lijstduwer Katrien Cattoor.

Speerpunten

Groen trekt de campagne in met verschillende speerpunten. De partij wil de Brugse buurten vergroenen en de open ruimte beschermen. “We zijn de enige partij die de Brugse Groene Gordel wil vrijwaren van beton”, merkt Reuse op. Daarnaast moet meer ruimte komen voor voetgangers en fietsers, zowel in de deelgemeenten als in een autoluwe binnenstad. De partij wil meer betaalbare huisvesting en de Bruggelingen helpen om hun woning energiezuinig te maken. Ook pleit Groen voor meer inspraak in het beleid door wijkbudgetten in te voeren, waarmee de Brugse buurten beslissen over een deel van de stadsbegroting. 

Duurzaam toerisme

Groen maakt ook een prioriteit van toerisme. “Steeds meer Bruggelingen ervaren de schaduwzijden van het massatoerisme. Het evenwicht in onze stad lijkt zoek. Wij willen die balans herstellen met een ander beleid. We moeten niet meer, maar beter toerisme nastreven. Zo willen we inzetten op bezoekers die de tijd nemen om Brugge te ontdekken en het aantal cruiseschepen sterk beperken”, zegt Reuse.

Nieuwe namen op de lokale lijst

Naast de speerpunten maakte de partij ook enkele nieuwe kandidaten bekend. Paola Travella, die eerste opvolger was voor het Vlaams Parlement, neemt de zevende plaats in op de lokale lijst: “We hebben hier zó veel potentieel. Net als Gent en Brussel kunnen we van Brugge een Groen bastion maken”.

Directeur basisonderwijs Jacky Deblaere staat dan weer op plaats 9, 30 jaar na zijn vorige kandidatuur met Agalev in 1994. ”Het werk van de Groene fractie in de gemeenteraad is indrukwekkend. Het heeft mij geïnspireerd om opnieuw op de lijst te staan”, zegt Deblaere.

“De komende weken zullen we nog meer verkiezingskandidaten lanceren. Met dit topteam zullen we de Bruggeling overtuigen dat Groen nodig is in het stadsbestuur. We moeten meebesturen om onze ambitieuze plannen waar te maken”, besluit Reuse.