Groen Brugge en Oostkamp samen voor degelijk nachtaanbod voor bus en trein

14 Februari 2020

Groen Brugge en Oostkamp samen voor degelijk nachtaanbod voor bus en trein

Het zal je maar overkomen. Een avondje uit op de vooravond van Valentijn. Maar net wanneer het romantisch begint te worden, moet je haastig de rekening vragen. Je laatste bus wacht niet op de liefde. Daar wil Groen verandering in brengen. Om na een avondje cultuur of film, of een romantisch etentje terug thuis te geraken in Brugge of in een van de randgemeenten zoals Oostkamp of Beernem moet je op weekdagen al om 22u10 de laatste bus nemen. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet het stipt, betrouwbaar en betaalbaar zijn", zeggen Raf Reuse en Carol Cartigny, fractieleiders voor Groen in de Brugse en Oostkampse gemeenteraad

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska willen we werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen. Buyst en Rzoska: “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook later op de avond."

Om onze boodschap kracht bij te zetten doopt Groen vrijdag 14 februari om tot Valentrein. Groen Brugge en Oostkamp deelden deze morgen samen met 90 andere Groen-groepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations om de honderdduizenden pendelaars te bedanken. Aan het station van Brugge kregen de pendelaars er van onze vrijwilligers een fair trade chocolaatje bovenop. Hopelijk voor veel pendelaars de manier om de dag met een glimlach te beginnen. "Het chocolaatje is geen zoethoudertje, maar we willen pendelaars er op deze Valentrein vooral een positief gevoel mee geven," besluiten Raf Reuse en Carol Cartigny. 

Raf Reuse