Geen parking, wel groen

19 December 2021

Geen parking, wel groen

Eind november kondigde het stadsbestuur aan dat ze doorgaat met haar plannen om een parking te realiseren op de weiden langs de Beaupréstraat, Altebijstraat & De Mote in Sint-Kruis. Er zouden tot wel 150 parkeerplaatsen komen!

Groen gaat niet akkoord met de plannen van het stadsbestuur. Gemeenteraadslid Raf Reuse: “Door deze parking wordt een deel van dit prachtig stukje groen afgenomen en de hele buurt opgezadeld met meer verkeer. We moeten het rustige en groene karakter van de wijk behouden”.

Bovendien staat de realisatie van een extra parking in schril contrast met de oproep om meer verplaatsingen met de fiets te doen. “Door meer ruimte aan auto’s te geven, trek je ook meer auto’s aan. Dat zou toch niet de bedoeling mogen zijn”.

De plannen van het stadsbestuur zijn niet nieuw. Het vorige college van burgemeester en schepenen was reeds gewonnen voor een nieuwe parking op de weiden in de wijk. In 2015 ging Jong Groen dan ook langs bij de buurtbewoners om hun mening te vragen. En die was niet positief. “Liever groen dan asfalt”, klonk het toen.

Dat veel omwonenden nog steeds geen voorstander zijn, blijkt uit de massale opkomst voor de actie van Groen tegen de parking.