De Mispelaar moet groen blijven

07 Augustus 2021

De Mispelaar moet groen blijven

De Mispelaar is een mooi stukje groen nabij de Assebroekse Meersen. Het gebied wordt echter bedreigd door een nieuwe verkaveling. Men wil er maar liefst 40 flats en 23 woningen bouwen. Het stadsbestuur leverde hiervoor een vergunning af, ondanks protest van de buurtbewoners. Zij tekenen nu beroep aan. Groen steunt de omwonenden ten volle. Raf Reuse, fractieleider van Groen en zelf Assebroekenaar vindt dat het gebied groen moet blijven: “De beslissing van het stadsbestuur is onbegrijpelijk. Het is helemaal niet verstandig om daar een nieuwe verkaveling neer te planten". Daar zijn drie redenen voor:

  • minder groen: door de Mispelaar vol te bouwen is er alweer verlies aan open ruimte, terwijl Bruggelingen net nood hebben aan meer groen in hun buurt.
  • mobiliteit​: de ligging en de mobiliteit is niet goed. De Mispelaar is helemaal aan de rand van de stad en slecht bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • wateroverlast: De Mispelaar is een watergevoelig gebied dat af en toe zelfs onderloopt. Als we wateroverlast willen vermijden in de toekomst, moeten we dergelijke 'signaalgebieden' ongemoeid laten.

​“Het is duidelijk dat de Mispelaar gevrijwaard moet worden. Betaalbare woningen kunnen we realiseren door leegstand aan te pakken en vrijgekomen sites en gebouwen een nieuwe bestemming te geven. Het is onverantwoord om nog meer open ruimte aan te snijden”, besluit Reuse.