Communicatie en aanpak circulatieplan Male

28 Maart 2022

Communicatie en aanpak circulatieplan Male

Op vrijdagnamiddag 19 februari '22 ontvingen de gemeenteraadsleden, via mail de communicatie ivm het circulatieplan in de Vijversdreefwijk. Op woensdag 16 februari '22 werd reeds in de pers geschreven over dit circulatieplan. “Verrassend nieuws was het voor de gemeenteraadsleden om de aankondiging van een nieuw circulatieplan in de Vijversdreefwijk eerder te vernemen van inwoners en pers dan van de communicatiedienst van de stad”, zegt gemeenteraadslid Karin Robert. “Deze late communicatie naar de gemeenteraadsleden toe vinden we niet correct en meldde ik ook al aan de communicatiedienst.” 

“Dat de gemeenteraad dit niet goed keurde maar wel het college is een oud zeer. Heel vaak worden beslissingen al genomen in het college van burgemeester en schepenen maar niet in de gemeenteraad. We betreuren deze manier van werken.”, voegt fractieleider van Groen Brugge, Raf Reuse eraan toe.

De aanleiding voor het circulatieplan is een eerder gehouden buurtvergadering, in september vorig jaar. Daar kregen de inwoners een uitnodiging voor.  “Ik was hierop aanwezig”, zegt Reuse. “Alleen is me niet duidelijk welke inwoners hierop werden uitgenodigd. Evenzeer is voor ons de link tussen de input, 161 inwoners reageerden en stuurden hun bemerkingen door ivm aanpak Vijversdreef, en de nu genomen beslissing niet duidelijk. We willen dat dit verband duidelijk wordt gemaakt door de burgemeester in de gemeenteraad van maandag 28 maart ek. 

“Als dit voorstel doorgevoerd wordt voor de volgende 3 maanden bij wijze van proef is het nodig om breed te evalueren en elke bemerking mee te nemen.  Ook zou een nieuwe buurtvergadering hier niet misstaan in juli ek bij de evaluatie. De bewoners verdienen de nodige toelichting en duiding van het stadsbestuur bij beslissingen die hun eigen buurt aangaan. Een must in elk goed communicatieproces”, vindt Robert.

Karin Robert,
Gemeenteraadslid