Zeven Bruggelingen op de drie lijsten van Groen

09 Februari 2024

Zeven Bruggelingen op de drie lijsten van Groen

Op 9 juni gaan we naar de stembus voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Op de kieslijsten van Groen zullen dan maar liefst zeven Bruggelingen te vinden zijn.

. “We zijn er helemaal klaar voor. De Bruggelingen willen een eerlijk klimaatbeleid, goede zorg en kansen voor iedereen. Op 9 juni maken we de ommekeer”, klinkt het.

Voormalig nationaal co-voorzitter van Jong Groen, Paola Travella (27 jaar), is met haar eerste opvolgersplaats op de Vlaamse lijst de hoogst gerangschikte Brugse kandidaat. “Ik ben blij dat Brugge vertegenwoordigd is op alle lijsten en we samen met een sterk team campagne kunnen voeren in onze stad en daarbuiten”, aldus Travella die in de binnenstad woont en Italiaanse roots heeft. Professioneel doet ze aan de Universiteit Antwerpen onderzoek naar duurzame zorg. Kwaliteitsvolle zorg is dan ook een van haar speerpunten.

Op plaats 3 voor de Kamer staat lokaal lijsttrekker en fractieleider Raf Reuse (25). De doctoraatsonderzoeker uit Assebroek gaat voor een eerlijk klimaatbeleid dat iedereen meeneemt. “Daarnaast wil ik ook dat vrede en mensenrechten centraal staan in het buitenlandbeleid van België. Zo zette ik me al op lokaal vlak in voor noodhulp aan Gaza en een boycot van Israëlische producten uit de bezette Palestijnse gebieden”, zegt Reuse.

De Vlaamse lijst wordt geduwd door Gerda Schotte (68), voormalig provincie- en gemeenteraadslid. Gerda Schotte werkte als inspecteur bij de Zorginspectie en is sinds enkele jaren met pensioen. Behoud van open ruimte en zorg voor iedereen zijn haar aandachtspunten. “Goede, betaalbare zorg is een basisrecht. Fysiek of mentaal, als je hulp nodig hebt, moet je die snel krijgen”, aldus Schotte.

Op de Europese lijst staat Bert Kindermans (23) op plaats 10. De student fotografie uit Christus-Koning gaat voor een inclusief Europa waarin iedereen zich thuis voelt en meer plaats is voor diversiteit. Bert ijvert vooral voor LGBTQIA+-rechten en participatie van jongeren. Zo is Bert ook actief in de Brugse Jeugdraad.

De twaalfde plaats op de Vlaamse lijst wordt ingenomen door Joppe Massant (28). Hij is milieuwetenschapper bij het Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, waar hij de nieuwste technologieën gebruikt om de Noordzee te helpen beschermen. In z’n vrije tijd is hij heel actief als klimaatactivist, en is ook binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen geëngageerd als verantwoordelijke voor het thema ecologie. Dankzij zijn ervaringen heeft hij een sterke achtergrond in thema’s als milieu- en klimaatbeleid, jeugdwerk, en duurzame landbouw- en voedselstrategie.

Nela Deleu - Đenisijević (42) is de derde opvolgster voor het federaal parlement. Nela is een theatermaakster en docente uit Assebroek. Enkele jaren geleden kwam ze vanuit Bosnië-Herzegovina naar België. Integratie van nieuwkomers vindt ze dan ook belangrijk. Via haar organisatie CreaThera gaat ze creatief aan de slag samen met vluchtelingenkinderen.

Tot slot staat gemeenteraadslid Katrien Cattoor (51) op plaats 12 federaal. Katrien woont in het centrum en is marketeer bij hogeschool Vives. Als fervent triatlonster en behartiger van sociale zaken voor de Brugse Groen-fractie is ook voor haar gezondheid een speerpunt. Katrien vindt het als raadslid belangrijk om via een plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst te tonen dat ze voor een duurzame en sociale toekomst gaat op elk beleidsniveau.

Raf Reuse
Gemeenteraadslid