Zeven Bruggelingen op de drie lijsten van Groen

26 Maart 2019

Zeven Bruggelingen op de drie lijsten van Groen

“Een menselijker, eerlijker en gezonder beleid. Daar gaan we voor.”

Groen trekt met zeven Brugse kandidaten naar de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Ze staan verspreid over de drie lijsten en dingen op 26 mei naar de gunst van de kiezer. “We zijn er helemaal klaar voor. De Bruggelingen willen een menselijker, eerlijker en gezonder beleid. Op 26 mei maken we de ommekeer”, klinkt het.

Voor de Kamer duwt Charlotte Storme (50) de lijst. Charlotte Storme is gemeenteraadslid en was van 2003 tot 2006 schepen in Brugge. Zij staat voor eerlijke en correcte politiek. Ze ijvert voor een land met zorg voor milieu, welzijn en gezondheid, waar verschil in rijkdom geen verschil in kansen betekent, waar creatief en duurzaam ondernomen wordt en waar mensen samenwerken.

Op plaats 8 staat gemeenteraadslid en fractieleider Raf Reuse (20). Van jongs af aan gebeten door politiek trok hij als jongste de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen, en met succes. Hij gaat voor meer ambitie voor het klimaat en staat voor sociale rechtvaardigheid en eerlijke belastingen.

Gemeenteraadslid Janos Braem (29) staat op plaats 4 voor het Vlaams Parlement. Als leerkracht wil hij zijn stem laten horen voor een beter onderwijsbeleid. Daarnaast gaat hij ook voor een innovatief woon- alsook duurzaam mobiliteitsbeleid.

Rika Savat (64), initiatiefneemster van het cohousingproject Eikenberg, staat op plaats 21. Speerpunten voor haar zijn kwaliteitsvolle, energiezuinige en betaalbare woningen. Verder ijvert ze voor investeringen in hernieuwbare energie, een betonstop en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer.

Bij de opvolgers op de Vlaamse lijst staat op plaats 7 Elke Saey (38). Voor Elke Saey is het evident dat wie anders is, er ook bij hoort. Iedereen moet mee. De strijd tegen armoede moet dan ook fors opgevoerd worden. Daarnaast hecht ze veel belang aan dierenwelzijn.

Als afsluiter op de Vlaamse lijst bij de opvolgers staat Gerda Schotte (63). Sinds de vorige legislatuur zetelt zij in de Provincieraad en voorheen was zij ook gemeenteraadslid. Gerda Schotte werkte als inspecteur bij de Zorginspectie en is sinds 2 jaar met pensioen. In de Provincieraad volgt zij vooral ruimtelijke ordening op. Zorg voor iedereen en behoud van open ruimte zijn haar aandachtspunten.

Op de Europese lijst staat Paola Travella (22) op plaats 5. Zij is actief binnen Jong Groen en wil ook op Europees vlak de stem van de jongeren versterken. Paola ijvert voor verbondenheid en solidariteit in een sterk Europa. Ze wil meer samenwerking voor een sociaal en toekomstgericht klimaatbeleid.