Groen Brugge stuurt merci-kaartjes naar helden van de coronacrisis

15 Maart 2021

Groen Brugge stuurt merci-kaartjes naar helden van de coronacrisis

De Brugse groenen verzenden een bedankingskaart naar 150 Bruggelingen met een essentieel beroep. “Tijdens de coronacrisis is meer dan eens gebleken wie onze stad en ons land recht houdt”, zegt fractieleider Raf Reuse.

Al een jaar lang doen zorgkundigen, verpleegkundigen en artsen bovenmenselijke inspanningen om al wie ziek wordt door het coronavirus te helpen. Veel Bruggelingen betuigden hun dank aan de zorgmedewerkers door ‘s avonds te applaudisseren. “De crisis heeft het belang van de zorgsector eens te meer aangetoond. Wat zouden we zijn zonder al het zorgpersoneel?”, zegt Groen-fractieleider Raf Reuse. “Naast de zorg hebben ook veel andere beroepsgroepen het beste van zichzelf gegeven in deze coronacrisis. Denk maar aan de buschauffeurs, de leerkrachten, de politieagenten… We kunnen hen niet genoeg bedanken voor hun belangrijke werk”.

Daarom verzendt/verzond Groen kaartjes met daarop ‘merci’ naar 150 Bruggelingen met een essentieel beroep. “De coronacrisis heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat er in onze samenleving beroepen zijn waarmee we het zonder niet zouden kunnen redden. Jammer genoeg werden zij niet altijd gewaardeerd. De mensen met de meest essentiële beroepen zijn niet steeds de mensen met de hoogste lonen”. Groen roept dan ook op om op alle overheidsniveaus te investeren in deze mensen. “De Vivaldi-regering is alvast goed gestart met extra middelen voor de gezondheidszorg en het openbaar vervoer”, besluit Reuse.

Raf Reuse
Gemeenteraadslid