Groen Brugge stelt 4 kandidaten voor met een hart voor ondernemen

03 Augustus 2018

Groen Brugge stelt 4 kandidaten voor met een hart voor ondernemen

Op de Groen Brugse lijst prijkt op plaats 10 Isabelle Descheemaecker. Isabelle heeft een eigen thuispraktijk 'Mind your bOdy' . Op plaats 11 staat Valentijn Vyvey. Samen met zijn echtgenote is hij zaakvoerder van de ecologische webwinkel 'Kudzu'. Plaats 12 wordt ingenomen door Frow Steeman. Frow is zaakvoerder van het vegetarisch restaurant 'De Plaats'. Paul De Baenst staat op plaats 13. Paul is gepensioneerd apotheker.

Deze week stelt Groen Brugge vier kandidaten voor met een hart voor ondernemen. Deze groene ondernemers bewijzen dat economie en ecologie kunnen samengaan.

Isabelle Descheemaecker neemt de tiende plaats in op de lijst van Groen. Ze is zelfstandig masseuse (Mind your body). “Als optimistische onderneemster en mama van een dertienjarige zoon hecht ik veel belang aan milieubewustzijn en gezondheid”, zegt Isabelle. Samenwerken en verbinden zijn voor haar belangrijke waarden. Verder ijvert ze voor meer groen en een fietsvriendelijk Brugge.

“Naast mijn job als masseuse werk ik in de thuiszorg. Daar merk ik dat er nog werk is aan de menselijkheid van onze stad”, besluit ze.

Valentijn Vyvey prijkt op plaats 11. “Als papa van twee jonge kindjes ben ik oprecht bezorgd over hun toekomst. Door milieubewust te leven draagt ons gezin alvast zijn steentje bij. Samen met mijn echtgenote ben ik zaakvoerder van de ecologische webwinkel Kudzu, een voorbeeld van duurzaam ondernemerschap.

Het volgende stadsbestuur moet resoluut keuzes durven maken. Minder ruimte voor auto's, meer voor mensen. Meer groen in de stad en open ruimte behouden. Een duurzame lokale economie en een leefbaar toerisme.

Met een klimaatvriendelijk beleid kan Brugge zijn inwoners en anderen de weg tonen. Groen is daarvoor de meest geschikte partij, die nu wil werken aan een toekomst die menselijker, eerlijker en gezonder is”, aldus Valentijn. Zijn vrouw Millie Hemelsoen staat op de provinciale lijst van Groen.

Op plaats 12 staat Frow Steeman. Zij is de zaakvoerder van het vegetarische restaurant ‘De Plaats’. “Ik werkte als creatief therapeut in de gevangenis van Gent en in de psychiatrie. Ik publiceerde ook zeventien boeken als illustrator, maar nam soms ook de tekst voor mijn rekening. En nu ben ik ook de chef van De Plaats, een restaurant zonder vlees of vis. Een van mijn voornaamste programmapunten is dan ook meer bewustwording over de impact van vleesconsumptie op het klimaat. Verder wil ik meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Ook duurzaam en betaalbaar wonen vind ik heel belangrijk. Meer dan ooit geloof ik dat we vandaag een verschil kunnen maken”, zegt Frow.

Paul Debaenst versterkt de lijst vanop plaats 13. Hij is gepensioneerd apotheker. Hij kan zich volledig vinden in de slogan van Groen: menselijker, eerlijker en gezonder. “Deze woorden vatten goed samen waarom ik al jaren Groen stem en dit jaar op de lijst van Groen Brugge sta. Een menselijkere benadering in de economie, zonder zuiver winstbejag, maakt de samenleving humaner en helpt iedereen vooruit. Als opa vind ik een warme samenleving belangrijk, ook voor de komende generaties”, aldus Paul. Verder ijvert hij voor een eerlijker Brugge: “Tijdens mijn werk merkte ik op dat armoede veel mensen treft en dit zou niet meer van deze tijd mogen zijn. Eerlijkheid en solidariteit op alle niveaus, ook politiek, lonen op korte en lange termijn. Een kwaliteitsvolle job en een eerlijk loon/pensioen moeten vandaag vanzelfsprekend zijn. Als gepensioneerde apotheker vind ik het ook zeer belangrijk dat de zorg en ziektetegemoetkoming voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is, ongeacht leeftijd, inkomen of afkomst”, vertelt Paul.

“Als wandelaar en fietser vind ik een groene en gezonde omgeving onontbeerlijk. Er moeten snel maatregelen komen om ons milieu te bewaren”, besluit hij.

“We hebben niet alleen fantastische kandidaten, maar ook een ambitieus verkiezingsprogramma”, zegt lijsttrekker Raf Reuse. “We willen onze lokale economie een boost geven. Zo ijveren we voor een Brugse munt om lokale aankopen te stimuleren. We willen ook de korte keten promoten. Via markten en buurderijen willen we de consument aanzetten om rechtstreeks bij de producent te kopen”. Marleen Ryelandt vult aan: “De economie van de toekomst is duurzaam. Daarom is de circulaire economie heel belangrijk: wat afval is voor het ene bedrijf, kan een grondstof zijn voor een andere. Verder maken we ruimte voor jonge en creatieve ondernemers”.