Groen Brugge en Jabbeke pleiten samen voor het doortrekken van buslijn 15 tot aan Varsenare Noord.

19 November 2019

Groen Brugge en Jabbeke pleiten samen voor het doortrekken van buslijn 15 tot aan Varsenare Noord.

Raadsleden Peter-Jan Hallemeersch (Jabbeke) en Janos Braem (Brugge) stellen voor om buslijn 15 door te trekken naar de nieuwe woonwijk van Varsenare Noord.

Door het doortrekken van deze buslijn worden 2 vliegen in een klap geslagen. De nieuwe woonwijk van Varsenare Noord, 400 woningen, krijgt een snelle busverbinding met Brugge en dit met een 20 minuten frequentie. Bovendien krijgt de wijk Messem/Grote Moerstraat/ Hogeweg in Sint-Andries op die manier een vaste busverbinding, in plaats van een belbus. Ook de bediening van het rust- en verzorgingstehuis “avondrust” in Varsenare wordt dan in deze nieuwe lijn opgenomen.  De nieuwe woonwijk in Varsenare Noord is een uitbreiding van het Brugs stedelijk gebied.

De nieuwe inwoners zullen zo van in het begin van de buslijn gebruik kunnen maken. Als je ze daar later pas over inlicht, zijn er al gewoontes aangekweekt. Openbaar vervoer en de fiets moeten absoluut gepromoot worden om deze nieuwe woonwijk duurzaam te ontsluiten. De Lijn zit momenteel samen met bestuurders van de hele Brugse vervoersregio, dus het is dé moment om voorstellen te doen.

Groen Brugge en Jabbeke voeren actie zaterdag 16/11, 11u aan bushalte de Prange, Prangeweidedreef/Legeweg 269 te Sint-Andries

U bent hierbij hartelijk welkom!

Janos Braem                                                                       Peter-Jan Hallemeersch