Een cadeau voor de Brugse fietser

21 September 2021

Een cadeau voor de Brugse fietser

Met het WK Wielrennen in aantocht promoot Brugge het fietsfeest. Straten worden heraangelegd en de voorbereidingen worden getroffen. Aan de vooravond van de Week van de Mobiliteit (16 september –  23 september) zet Groen Brugge de fietser zelf in de kijker. “Het is uiteindelijk de fietser die van Brugge een echte fietsstad maakt”, zegt raadslid Janos Braem (Groen).

“We kunnen fietsers niet genoeg bedanken. Mensen blijven in beweging en elke fiets haalt een auto van de straat. Dat is minder luchtvervuiling, minder verkeersongevallen en bovendien nog eens goed voor het klimaat ook”.

“We hebben wel nog een weg te gaan”, vindt Janos Braem, “Auto’s mogen gerust wat meer geweerd worden uit de binnenstad. Als het van ons afhangt mag de Markt gerust permanent autovrij. Daarnaast kunnen in veel andere straten best auto’s geweerd worden tussen 11u en 17u. Ik denk bijvoorbeeld aan de Mariastraat”.

CONCREET: Groen Brugge verzamelt aan de Smedenpoort (kant centrum) en zal daar de voorbijrijdende fietsers bedanken. Er worden chocotoffs uitgedeeld.