Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Financieringstekorten bij de politie

Groen Brugge - 29-05-2015

De federale normen die de politiefinanciering regelen benadelen de Brugse politie. Dit heeft haar impact op de politiewerking, zo zijn er minstens 20 voltijdse equivalenten tekort. De Bruggelingen in Brussel moeten dit dingend aanpakken.

verder lezen

Investeren in de Brugse Toekomst

Groen Brugge - 27-05-2015

We zijn bijna halverwege de legislatuur. Hoewel het geld klaarstaat in het Toekomstfonds blijven de investeringen uit. Gebrek aan ideeën? Of is er meer aan de hand?

verder lezen

Gemeenschapsmunt grote meerwaarde voor Brugge

Groen Brugge - 26-05-2015

Een lokale munt is een meerwaarde voor de stad. Ze kan vijwiligerswerk stimuleren, zwerfvuil trefzeker tegengaan, zorgvragen beantwoorden, lokale winkeliers ondersteunen. Kortom redenen genoeg om het ook in Brugge te doen.

verder lezen

Vrouwelijke straatnamen: keuze genoeg

Groen Brugge - 02-04-2015

De keuze voor straatnamen toont de visie van een stad op haar geschiedenis, watwe willen herdenken of eren. We kiezen daarin nog steeds heel traditioneel. Zo zijn er nog steeds te weinig vrouwen een straatnaam krijgen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide cploegen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide clubs.

verder lezen

Met ouderwetse maatregelen haal je jongeren niet naar Brugge

Groen Brugge - 19-03-2015

Sinds 2009 zijn er 818 jongeren minder in Brugge. Dat betekent dat de decennialange tendens van ontgroening zich ook onder dit bestuur doorzet en van Brugge de minst jonge stad van Vlaanderen maakt. De antwoorden van de schepen van jeugd zijn ontgoochelend: dezelfde recepten die al twintig jaar niet werken. Groen Brugge pleit voor een nieuwe visie.

verder lezen

Prettige Valentrein!

Groen Brugge - 17-03-2015

Op vrijdagmorgen 13 februari deelden enkele vroege vogels van Groen Brugge en Groen Oostkamp Valentreinkaartjes  uit aan het station van Brugge kaartjes. Ze wensten de treinreizigers een stipte, vlotte en comfortabele treinrit toe, en hoopten dat er voor hen geïnvesteerd wordt in een betere dienstverlening, toegankelijke stations en bijkomende lijnen. Door hun eigen ideeën voor een ideale treinrit mee te delen konden treinreizigers een treinreis naar Londen of Parijs winnen.  

verder lezen

Brugge moet autopark delen met bewoners

Groen Brugge - 21-02-2015

De stad Brugge heeft een uitgebreid wagenpark. Dat is een dure aangelegenheid, zeker omdat de wagens vaak ongebruikt stilstaan buiten de kantooruren. Groen Brugge vindt dat de stad haar auto's moet delen met de bevolking.

verder lezen

Kookeet best op 't Zand

Groen Brugge - 31-01-2015

Vorige week vernamen we dat Kookeet verhuist van 't Zand naar de balkonrotonde. Groen Brugge vindt dit geen goed idee.

verder lezen

Integer beleid in Brugge

Groen Brugge - 30-01-2015

Nu het Brugse stadsbestuur hervormd wordt met Neno, vraagt Groen Brugge een uitgewerkt integriteitsbeleid. Klokkeluidersstatuten, een deontologische code, een controleorgaan, het zijn allemaal onderdelen die bijdragen aan een ethische werking van een bestuur.

verder lezen

Gelukkig 2015 !!!

Groen Brugge - 30-12-2014

Een jaar waarin Groen Brugge verder werkt voor een groene, duurzame en sociale toekomst voor Brugge.

verder lezen

Groen Brugge voert actie voor een beter openbaar vervoer.

Groen Brugge - 27-12-2014

Op 12 december organiseerde Groen Brugge een sensibiliseringsactie aan het station van Brugge. De vroege reizigers kregen een flyer met de voorstellen van Groen: betere dienstverlening in kleine stations en regionale lijnen, stop de besparingen bij de NMBS van 2.1 miljard euro en investeer opnieuw in infrastructuur, geef aan pendelaars de stipte, vlotte en comfortabele treinrit die ze verdienen.

verder lezen

antwoord op verzoekschrift rond bomenerfgoed

Groen Brugge - 18-12-2014

Deze gemeenteraad lag er een verzoekschrift van burgers voor omtrent bomenerfgoed. Groen Brugge fractieleider Sammy Roelant reageerde met de vraag naar een bomenplan, met inventaristatie, een beleidsplan en een beheersplan. Maar ook met de vraag naar transparantere, hedendaagsere communicatie vanwege de stad.

verder lezen

Een eigen munt voor Brugge.

Groen Brugge - 17-12-2014

 

Het lijkt een vreemde, uitdagende gedachte: een eigen munt voor Brugge. Toch heeft zo lokale aanvullende munt heel wat troeven, zoals praktijkvoorbeelden wereldwijd aantonen. In tijden van crisis vermindert het de afhankelijkheid van regulier geld, het stimuleert de lokale handel en versterkt het sociale weefsel. Groen Brugge pleit voor de invoering van 'de Soeverein' in Brugge.

verder lezen
recentere artikels oudere artikels