Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Hondenweides voor Brugse gemeenten

Groen Brugge - 10-05-2016

 In september 2013 ondernamen raadsleden Eric Lagrou (NVA), Sammy Roelant (Groen) en Jean-Marie Deplancke (Open VLD) samen constructieve actie voor het opstarten van Hondenspeelweides in onze stad. Intussen nam het stadsbestuur dit voorstel over: er komen de volgende jaren verschillende hondenweides in Brugse deelgemeenten. De bedoeling is dat er in eerste instantie komen er Hondenspeelweides in De koude Keuken in Sint-Andries (0,4 ha), Poelweg in Sint-Pieters (0,25 ha) en waarschijnlijk ook in het sportpark van Koolkerke. De oppositieraadsleden zijn tevreden met het succes van hun voorstel en willen opbouwend meewerken aan de realisatie.

verder lezen

Groene Pluim voor Buddy-project van LOI

Groen Brugge - 05-05-2016

 Op haar jongste Lentedrink reikte Groen Brugge een Groene Pluim uit aan het Buddy-project van het OCMW van Brugge. Binnen dit project, gecoördineerd door het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) van het OCMW zetten vrijwilligers zich in voor een betere integratie van asielzoekers. Met deze Groene Pluim willen we het enorme belang van vrijwilligerswerk in de verf zetten en tegelijk duidelijk maken dat er heel wat positief werk wordt verricht bij de opvang van ontheemde mensen, ook door het OCMW.

verder lezen

Brugge besteedt klimaatplan uit aan vervuilende multinational

Groen Brugge - 19-04-2016

Toen Brugge in 2013 schoorvoetend de 21 ste eeuw binnenstapte met het idee voor een klimaatplan steunden we met Groen Brugge dit idee, constructief als steeds. Halverwege de legislatuur stellen we echter met ontgoocheling en kwaadheid vast dat het klimaatplan op greenwashing dreigt uit te draaien. Als klap op de vuurpijl blijkt dat Brugge gekozen heeft voor Engie als partner, het vroegere Suez, moederbedrijf van Electrabel: net de slechtste leerling in de klimaatklas.

verder lezen

Lentedrink met Kristof Calvo op 20 maart

Groen Brugge - 23-02-2016

Op 20 maart houdt Groen Brugge haar traditionele Lentedrink. Met een hapje en een drankje én met Kristof Calvo, die ons warm maakt voor een nieuwe plaats voor de politiek. Mis dit niet en schrijf nu in!

verder lezen

Waar is de menselijkheid?

Groen Brugge - 15-02-2016

Onze partij nam met afschuw kennis van de gebeurtenissen afgelopen vrijdagochtend in Zeebrugge, waar bij een politie-actie verschillende mensen zonder geldige verblijfsvergunning zijn opgepakt en hun spullen zomaar in de vuilniswagen zijn beland of werden in beslag genomen. We vragen dringend meer menselijkheid in de omgang met deze mensen en zullen de plaatselijke verantwoordelijken ter verantwoording roepen.

verder lezen

Brugse Begroting: Oppassen met groeiverwachtingen

Groen Brugge - 26-11-2015

De Brugse begroting is gezonder dan die van veel andere centrumsteden. Toch mogen we niet blind blijven voor de budgettaire uitdagingen. Het stadsbestuur moet nog meer zijn rol opnemen in de overgang naar een duurzame, lokale, vernieuwende economie door hier stevig in te investeren. Ook het Brugse patrimoniumbeleid moet eens onder de loupe worden genomen. Het parkeerbeleid mag niet dienen als financiële melkkoe.

verder lezen

De fietsbus, ook in Brugge?

Groen Brugge - 20-11-2015

Het is reeds lang een dilemma voor veel ouders. Ze willen dat hun kinderen op een gezonde en ecologische manier naar school kunnen gaan, met de fiets dus of te voet. Maar anderzijds zijn ze bezorgd voor de veiligheid van hun jonge kinderen in het verkeer. Als velen echter de kinderen met de wagen naar school voeren, wordt het weer een beetje onveiliger voor de andere kleine fietsertjes. Een vicieuze cirkel? Niet per se! De fietsbus kan soelaas brengen.

verder lezen

Opvang van vluchtelingen in Zeebrugge

Groen Brugge - 28-10-2015

Driehonderd mensen opde vlucht zullen in Zeebrugge terecht komen. Onze solidariteit en onze waarden uitoefenen zijn de beste middelen om extremisme te beantwoorden, uit elke hoek. Het is wle belangrijk dat de opvanglocatie geschikt is voor menswaardige opvang

verder lezen

Staatssecretaris Francken wil vluchtelingen opvangen op verontreinigd terrein

Groen Brugge - 21-10-2015

Deze week werd beslist om 300 vluchtelingen op te vangen op het oude militaire domein, het terrein Knaepen, in Zeebrugge. Hierbij zijn er volgens Groen Brugge twee ernstige obstakels die de site mogelijks ongeschikt maken voor opvang van gezinnen. Deze keuze doordrijven zou immers ernstige gevolgen kunnen hebben.

verder lezen

Project Stadsvaart aanslag op Brugse leefbaarheid

Groen Brugge - 14-10-2015

De ringvaart moet toegankelijk gemaakt worden voor klasse Va schepen. Dat is het uitgangspunt van de project Stadsvaart. Voor Groen Brugge is de behoefte hieraan helemaal niet aangetoond en zijn de gevolgen voor Brugge onaanvaardbaar, zowel qua leefbaarheid, mobiliteit, erfgoed, onteigeningen etc….De nadruk moet nu liggen op een snelle verwezenlijking van een nieuwe Brug in Steenbrugge en de vervanging van de Dampoortsluis.

verder lezen

Groen Brugge steunt idee├źn Hack the Cityjongeren

Groen Brugge - 23-09-2015

78 uur sloten jongeren zich op in een denktank om over de toekomst van onze stad te denken. Deze positieve, hoopvolle betrokkenheid is iets wat we moeten koesteren. Zeker als ze zoals nu goede ideeën oplevert. Zowel rond klimaatbeleid als rond het herwaarderen van de publieke ruimte wil Groen Brugge de voorliggende ideeën steunen.

verder lezen

Mobiliteitsplan Brugge, de visie van Groen

Groen Brugge - 16-09-2015

Het nieuwe mobiltietsplan werd voorgesteld op de gemeenteraad. Groen Brugge is gematigd positief maar stelt dat het plan op sommige vlakken inconsequent is en op de gevoelige punten durfde de het college blijkbaar niet genoeg leiderschap tonen.

verder lezen

Duurzame woonprojecten kunnen zonder parkeerplaatsen

Groen Brugge - 15-09-2015

Groen Brugge wil dat het stadsbestuur flexibeler is bij het eisen van parkeerplaatsen bij woonprojecten. Mensen die willen inzetten op duurzame mobiliteit moeten een uitzondering kunnen krijgen op de aanleg van parkeerplaatsen. Zo blijven ze gespaard van soms hoogoplopende kosten voor iets wat ze niet nodig hebben.

verder lezen

Publieke drinkwaterfonteinen in Brugge

Groen Brugge - 04-08-2015

Publieke drinkfonteinen zijn gezond, ecologisch en sociaal. Groen Brugge stelt dan ook voor dat het stadsbestuur op verschillende plaatsen in de stad gratis drinkwater voorziet.

verder lezen

Minder veiligheid voor Bruggeling door kosten voetbal

Groen Brugge - 29-06-2015

De lokale politie Brugge voorziet veel middelen voor het bewaren van de veiligheid op voetbalmatchen. Dit gaat ten koste van middelen die elders kunnen worden ingezet. Groen Brugge wil een faire bijdrage van de voetbalploegen.

verder lezen
recentere artikels oudere artikels