Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Project Stadsvaart aanslag op Brugse leefbaarheid

Groen Brugge - 14-10-2015

De ringvaart moet toegankelijk gemaakt worden voor klasse Va schepen. Dat is het uitgangspunt van de project Stadsvaart. Voor Groen Brugge is de behoefte hieraan helemaal niet aangetoond en zijn de gevolgen voor Brugge onaanvaardbaar, zowel qua leefbaarheid, mobiliteit, erfgoed, onteigeningen etc….De nadruk moet nu liggen op een snelle verwezenlijking van een nieuwe Brug in Steenbrugge en de vervanging van de Dampoortsluis.

verder lezen

Groen Brugge steunt idee├źn Hack the Cityjongeren

Groen Brugge - 23-09-2015

78 uur sloten jongeren zich op in een denktank om over de toekomst van onze stad te denken. Deze positieve, hoopvolle betrokkenheid is iets wat we moeten koesteren. Zeker als ze zoals nu goede ideeën oplevert. Zowel rond klimaatbeleid als rond het herwaarderen van de publieke ruimte wil Groen Brugge de voorliggende ideeën steunen.

verder lezen

Mobiliteitsplan Brugge, de visie van Groen

Groen Brugge - 16-09-2015

Het nieuwe mobiltietsplan werd voorgesteld op de gemeenteraad. Groen Brugge is gematigd positief maar stelt dat het plan op sommige vlakken inconsequent is en op de gevoelige punten durfde de het college blijkbaar niet genoeg leiderschap tonen.

verder lezen

Duurzame woonprojecten kunnen zonder parkeerplaatsen

Groen Brugge - 15-09-2015

Groen Brugge wil dat het stadsbestuur flexibeler is bij het eisen van parkeerplaatsen bij woonprojecten. Mensen die willen inzetten op duurzame mobiliteit moeten een uitzondering kunnen krijgen op de aanleg van parkeerplaatsen. Zo blijven ze gespaard van soms hoogoplopende kosten voor iets wat ze niet nodig hebben.

verder lezen

Publieke drinkwaterfonteinen in Brugge

Groen Brugge - 04-08-2015

Publieke drinkfonteinen zijn gezond, ecologisch en sociaal. Groen Brugge stelt dan ook voor dat het stadsbestuur op verschillende plaatsen in de stad gratis drinkwater voorziet.

verder lezen

Minder veiligheid voor Bruggeling door kosten voetbal

Groen Brugge - 29-06-2015

De lokale politie Brugge voorziet veel middelen voor het bewaren van de veiligheid op voetbalmatchen. Dit gaat ten koste van middelen die elders kunnen worden ingezet. Groen Brugge wil een faire bijdrage van de voetbalploegen.

verder lezen

Financieringstekorten bij de politie

Groen Brugge - 29-05-2015

De federale normen die de politiefinanciering regelen benadelen de Brugse politie. Dit heeft haar impact op de politiewerking, zo zijn er minstens 20 voltijdse equivalenten tekort. De Bruggelingen in Brussel moeten dit dingend aanpakken.

verder lezen

Investeren in de Brugse Toekomst

Groen Brugge - 27-05-2015

We zijn bijna halverwege de legislatuur. Hoewel het geld klaarstaat in het Toekomstfonds blijven de investeringen uit. Gebrek aan ideeën? Of is er meer aan de hand?

verder lezen

Gemeenschapsmunt grote meerwaarde voor Brugge

Groen Brugge - 26-05-2015

Een lokale munt is een meerwaarde voor de stad. Ze kan vijwiligerswerk stimuleren, zwerfvuil trefzeker tegengaan, zorgvragen beantwoorden, lokale winkeliers ondersteunen. Kortom redenen genoeg om het ook in Brugge te doen.

verder lezen

Vrouwelijke straatnamen: keuze genoeg

Groen Brugge - 02-04-2015

De keuze voor straatnamen toont de visie van een stad op haar geschiedenis, watwe willen herdenken of eren. We kiezen daarin nog steeds heel traditioneel. Zo zijn er nog steeds te weinig vrouwen een straatnaam krijgen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide cploegen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide clubs.

verder lezen

Met ouderwetse maatregelen haal je jongeren niet naar Brugge

Groen Brugge - 19-03-2015

Sinds 2009 zijn er 818 jongeren minder in Brugge. Dat betekent dat de decennialange tendens van ontgroening zich ook onder dit bestuur doorzet en van Brugge de minst jonge stad van Vlaanderen maakt. De antwoorden van de schepen van jeugd zijn ontgoochelend: dezelfde recepten die al twintig jaar niet werken. Groen Brugge pleit voor een nieuwe visie.

verder lezen

Prettige Valentrein!

Groen Brugge - 17-03-2015

Op vrijdagmorgen 13 februari deelden enkele vroege vogels van Groen Brugge en Groen Oostkamp Valentreinkaartjes  uit aan het station van Brugge kaartjes. Ze wensten de treinreizigers een stipte, vlotte en comfortabele treinrit toe, en hoopten dat er voor hen geïnvesteerd wordt in een betere dienstverlening, toegankelijke stations en bijkomende lijnen. Door hun eigen ideeën voor een ideale treinrit mee te delen konden treinreizigers een treinreis naar Londen of Parijs winnen.  

verder lezen

Brugge moet autopark delen met bewoners

Groen Brugge - 21-02-2015

De stad Brugge heeft een uitgebreid wagenpark. Dat is een dure aangelegenheid, zeker omdat de wagens vaak ongebruikt stilstaan buiten de kantooruren. Groen Brugge vindt dat de stad haar auto's moet delen met de bevolking.

verder lezen
recentere artikels oudere artikels