Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Stadsvaart: nieuwe sluis achter Krakelebrug en fietsdoorsteek

Groen Brugge - 04-10-2016

 Groen Brugge kiest in het dossier van de Stadsvaart voor een nieuwe sluis achter de Krakelebrug. Dit project is complementair aan het project van de Vlaamse Baaien voor het optimaliseren van de kustvaart tussen Zeebrugge en de Schelde. De locatie achter de Krakelebrug biedt volgens de partij heel wat voordelen.

verder lezen

Vraagtekens bij deal met Eandis

Groen Brugge - 12-09-2016

Op de agenda van de Brugse gemeenteraad van dinsdag a.s. staat het standpunt van de Brugse vertegenwoordigers in de algemene vergadering van Eandis. Gezien alle vraagtekens die de voorbije dagen bij de deal werden geplaatst, vraagt Groen Brugge het punt uit te stellen.

verder lezen

Kansen bij verhuis ijssculpturen

Groen Brugge - 25-08-2016

 Gisteren vernamen we het vertrek van het IJssculpturenfestival van Brugge naar Hasselt. Ogenschijnlijk een nieuwe bittere pil voor Brugge na het vertrek van de start van de Ronde. Niks is echter minder waar.

verder lezen

Onveilige situatie aan fietsparking station

Groen Brugge - 25-08-2016

 Taxichauffeurs kloegen de voor Brugge beschamende weg aan die ze door de werken aan het stationsplein moesten nemen achter het parkeergebouw naast het station. De stad Brugge heeft daar nu een mouw aangepast: tweerichtingsverkeer in de Hendrik Brugmansstraat. De dupe? Fietsers en voetgangers. Groen Brugge waarschuwt voor ongelukken.

verder lezen

Schrijf in voor de barbecue van Groen Brugge op 3 september!

Groen Brugge - 04-08-2016

 Op 3 september houdt Groen Brugge haar jaarlijkse barbecue. Deze keer willen we resoluut voor vegetarisch gaan (al zijn vleeseters ook welkom). Schrijf nu in en duim voor zon!

verder lezen

Marleen Ryelandt volgt Bruno Mostrey op

Groen Brugge - 08-07-2016

Marleen Ryelandt wordt opnieuw gemeenteraadslid voor Groen Brugge. Ze volgt Bruno Mostrey op, die omwille van de combinatie met een drukke professionele job de fakkel doorgeeft.

verder lezen

Ook kruising met Schipdonkkanaal en Damse Vaart moet beschermd worden

Groen Brugge - 04-06-2016

Bijde bescherming van de Damse Vaart werd het kruispunt met het Schipdonkkanaal niet opgenomen. Dat is een bedreiging voor onze polders. Ook dit deel moet opgenomen worden in de bescherming.

verder lezen

Bomenkap in de Assebroekse Meersen

Groen Brugge - 03-06-2016

De prachtige Middendreef met de populieren werd verminkt door de kap van de 90 populieren. In het broedseizoen, zonder oog voor het landschapsbepalende van de populieren werd deze oorspronkelijk neit geplande kap voltrokken. De buurt werd nauwelijks geïnformeerd op voorhand en bleef in shock achter.

verder lezen

Een stedelijk informatiesysteem voor mensen met een visuele beperking

Groen Brugge - 01-06-2016

Electronische bakens kunnen mensen met een visuele beperking helpen zich door de stad te navigeren. Warschau neemt het voortouw hierin. Groen Brugge stelt voor dat de stad dit systeem overneemt en aanpast aan de lokale situatie.

verder lezen

Priv├ębewaking of controle op smokkel in de haven?

Groen Brugge - 25-05-2016

I

n haar tussenkomt omtrent transitmigranten in Zeebrugge stelde de Brugse NVA dat ze privébewaking wil. Haar eigen minister wil echter niet de controle op smokkel op een aanvaardbaar niveau brengen om economische drogredenen. Ondanks een significante stijging van de smokkel in 4 jaar. Groen vindt openbare orde een zaak van de samenleving en wil dat misdadige bendes worden aangepakt..

verder lezen

Bijna 100 euro subsidie per vliegticket? Waanzin

Groen Brugge - 12-05-2016

Onder het mom van inkomend toerisme wordt 180.000 euro gegeeven aan Jetair door de VZW Toeristische ontsluiting, waarvan 30.000 door Brugge. Voor deze klimaatonvriendelijke subsidie landen maximaal 1956 Spaanse toeristen in Oostende. 92 subsidie per inkomende toerist dus.

verder lezen

Hondenweides voor Brugse gemeenten

Groen Brugge - 10-05-2016

 In september 2013 ondernamen raadsleden Eric Lagrou (NVA), Sammy Roelant (Groen) en Jean-Marie Deplancke (Open VLD) samen constructieve actie voor het opstarten van Hondenspeelweides in onze stad. Intussen nam het stadsbestuur dit voorstel over: er komen de volgende jaren verschillende hondenweides in Brugse deelgemeenten. De bedoeling is dat er in eerste instantie komen er Hondenspeelweides in De koude Keuken in Sint-Andries (0,4 ha), Poelweg in Sint-Pieters (0,25 ha) en waarschijnlijk ook in het sportpark van Koolkerke. De oppositieraadsleden zijn tevreden met het succes van hun voorstel en willen opbouwend meewerken aan de realisatie.

verder lezen

Groene Pluim voor Buddy-project van LOI

Groen Brugge - 05-05-2016

 Op haar jongste Lentedrink reikte Groen Brugge een Groene Pluim uit aan het Buddy-project van het OCMW van Brugge. Binnen dit project, gecoördineerd door het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) van het OCMW zetten vrijwilligers zich in voor een betere integratie van asielzoekers. Met deze Groene Pluim willen we het enorme belang van vrijwilligerswerk in de verf zetten en tegelijk duidelijk maken dat er heel wat positief werk wordt verricht bij de opvang van ontheemde mensen, ook door het OCMW.

verder lezen

Brugge besteedt klimaatplan uit aan vervuilende multinational

Groen Brugge - 19-04-2016

Toen Brugge in 2013 schoorvoetend de 21 ste eeuw binnenstapte met het idee voor een klimaatplan steunden we met Groen Brugge dit idee, constructief als steeds. Halverwege de legislatuur stellen we echter met ontgoocheling en kwaadheid vast dat het klimaatplan op greenwashing dreigt uit te draaien. Als klap op de vuurpijl blijkt dat Brugge gekozen heeft voor Engie als partner, het vroegere Suez, moederbedrijf van Electrabel: net de slechtste leerling in de klimaatklas.

verder lezen

Lentedrink met Kristof Calvo op 20 maart

Groen Brugge - 23-02-2016

Op 20 maart houdt Groen Brugge haar traditionele Lentedrink. Met een hapje en een drankje én met Kristof Calvo, die ons warm maakt voor een nieuwe plaats voor de politiek. Mis dit niet en schrijf nu in!

verder lezen
recentere artikels oudere artikels