Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Geen afvalwater meer in Brugse reitjes

Groen Brugge - 01-01-2017

 Op de laatste dag van het oude jaar voerde Groen Brugge actie tegen de lozingen in de Brugse reitjes. Uit cijfers opgevraagd door raadslid Marleen Ryelandt blijkt dat er namelijk nog steeds geloosd wordt in o.m. het Kapucijnenreitje, dat men binnenkort wil openleggen. Een definitieve aanpak is nu absoluut nodig.

verder lezen

Werken 't Zand zijn aartsgevaarlijk voor fietsers

Groen Brugge - 23-11-2016

 Sinds eind september vernieuwen de nutsmaatschappijen de leidingen op ’t Zand, tussen de Noordzandstraat en de Westmeers, in de zone tussen de horecazaken en de rijweg. Zoals stilaan gebruikelijk bij werken op het grondgebied van de stad Brugge, is er nauwelijks aandacht voor onveilige verkeerssituaties die daardoor gecreëerd worden voor voetgangers en fietsers.

verder lezen

Groen voert actie tegen voedselvernietiging

Groen Brugge - 30-10-2016

 De Europese Unie heeft voor elke lidstaat quota toegekend die aanduiden hoeveel appels en peren uit de markt mogen worden genomen. Hierdoor zullen de Belgische fruittelers zowat 25.700 ton appels en peren vernietigen. Groen verzet zich hiertegen en voegt de daad bij het woord door zelf geplukte appels te schenken aan de KABA.

verder lezen

Cijfers fijnstofmetingen Zeebrugge zorgwekkend

Groen Brugge - 24-10-2016

 Een tijdje geleden vroeg gemeenteraadslid Charlotte Storme met een schriftelijke vraag aan de stad Brugge de gegevens op van de fijnstofmetingen in Zeebrugge. De resultaten zijn minstens zorgwekkend.

verder lezen

Meer fietsparking nodig aan Station

Groen Brugge - 15-10-2016

 Vandaag opende het Huis van de Bruggeling haar deuren. Op het eerste gezicht heeft men aan heel wat zaken gedacht qua bereikbaarheid en toegang. Helaas is 'fietsstad Brugge' vergeten te investeren in extra fietsenstallingen voor de bezoekers.

verder lezen

Groen wil noodfietsbrug aan Kruispoort

Groen Brugge - 11-10-2016

 

  De verkeerssituatie aan de defecte Kruispoortbrug II is ernstig. De fietser die gewoon is Kruispoortbrug I te nemen mag echter de dupe niet worden van deze noodsituatie. Groen Brugge stelt dan ook voor om aan de Kruispoortbrug een noodfietsbrug te realiseren, zoals aan de Scheepsdalebrug enkele jaren geleden toen de nieuwe brug daar gerealiseerd werd.

 

verder lezen

Stadsvaart: nieuwe sluis achter Krakelebrug en fietsdoorsteek

Groen Brugge - 04-10-2016

 Groen Brugge kiest in het dossier van de Stadsvaart voor een nieuwe sluis achter de Krakelebrug. Dit project is complementair aan het project van de Vlaamse Baaien voor het optimaliseren van de kustvaart tussen Zeebrugge en de Schelde. De locatie achter de Krakelebrug biedt volgens de partij heel wat voordelen.

verder lezen

Vraagtekens bij deal met Eandis

Groen Brugge - 12-09-2016

Op de agenda van de Brugse gemeenteraad van dinsdag a.s. staat het standpunt van de Brugse vertegenwoordigers in de algemene vergadering van Eandis. Gezien alle vraagtekens die de voorbije dagen bij de deal werden geplaatst, vraagt Groen Brugge het punt uit te stellen.

verder lezen

Kansen bij verhuis ijssculpturen

Groen Brugge - 25-08-2016

 Gisteren vernamen we het vertrek van het IJssculpturenfestival van Brugge naar Hasselt. Ogenschijnlijk een nieuwe bittere pil voor Brugge na het vertrek van de start van de Ronde. Niks is echter minder waar.

verder lezen

Onveilige situatie aan fietsparking station

Groen Brugge - 25-08-2016

 Taxichauffeurs kloegen de voor Brugge beschamende weg aan die ze door de werken aan het stationsplein moesten nemen achter het parkeergebouw naast het station. De stad Brugge heeft daar nu een mouw aangepast: tweerichtingsverkeer in de Hendrik Brugmansstraat. De dupe? Fietsers en voetgangers. Groen Brugge waarschuwt voor ongelukken.

verder lezen

Schrijf in voor de barbecue van Groen Brugge op 3 september!

Groen Brugge - 04-08-2016

 Op 3 september houdt Groen Brugge haar jaarlijkse barbecue. Deze keer willen we resoluut voor vegetarisch gaan (al zijn vleeseters ook welkom). Schrijf nu in en duim voor zon!

verder lezen

Marleen Ryelandt volgt Bruno Mostrey op

Groen Brugge - 08-07-2016

Marleen Ryelandt wordt opnieuw gemeenteraadslid voor Groen Brugge. Ze volgt Bruno Mostrey op, die omwille van de combinatie met een drukke professionele job de fakkel doorgeeft.

verder lezen

Ook kruising met Schipdonkkanaal en Damse Vaart moet beschermd worden

Groen Brugge - 04-06-2016

Bijde bescherming van de Damse Vaart werd het kruispunt met het Schipdonkkanaal niet opgenomen. Dat is een bedreiging voor onze polders. Ook dit deel moet opgenomen worden in de bescherming.

verder lezen

Bomenkap in de Assebroekse Meersen

Groen Brugge - 03-06-2016

De prachtige Middendreef met de populieren werd verminkt door de kap van de 90 populieren. In het broedseizoen, zonder oog voor het landschapsbepalende van de populieren werd deze oorspronkelijk neit geplande kap voltrokken. De buurt werd nauwelijks geïnformeerd op voorhand en bleef in shock achter.

verder lezen

Een stedelijk informatiesysteem voor mensen met een visuele beperking

Groen Brugge - 01-06-2016

Electronische bakens kunnen mensen met een visuele beperking helpen zich door de stad te navigeren. Warschau neemt het voortouw hierin. Groen Brugge stelt voor dat de stad dit systeem overneemt en aanpast aan de lokale situatie.

verder lezen
recentere artikels oudere artikels