Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Verzoekschrift Lappersfort

Groen Brugge - 03-12-2010

De essentie van het verzoekschrift en van het antwoord van het college lijkt me de herbestemming van de 4,6 ha KMO zone dat nu nog  voorzien is in het gebied van het Lappersfort.

verder lezen

Stedenbeleid – voortgangsrapport

Groen Brugge - 02-12-2010

Ik ben onder de indruk van het werkstuk dat hier voorligt. Eerst en vooral een dikke proficiat voor Eric Van Hove en Maarten Hillewaert.

verder lezen

De werken aan de scheepsdalebrug

Groen Brugge - 02-12-2010

Geacht college

Ik kom terug op mijn vraagstelling betreffende de Scheepsdalebrug van november vorig jaar.

We vernemen nu immers dat de werken aan de brug in elk geval reeds zullen uitlopen tot mei 2011. 

Dit omwille van

Groen! Brugge op studiebezoek in Middelburg

Groen Brugge - 02-12-2010

Om tot een goed beleid te komen kan het goed zijn om eens te kijken hoe anderen het doen. Omdat binnenkort de evaluatie van het Brugse mobiliteitsplan op tafel ligt ging Groen! Brugge eens loeren en leren bij onze buren in Middelburg.

verder lezen

Brugge Unesco Werelderfgoedstad

Groen Brugge - 02-12-2010

Geacht college

Het historisch centrum van de stad Brugge prijkt sinds 2000 op de Unescolijst van het Werelderfgoed.  Wellicht iets om trots op te zijn en wellicht een toeristische meerwaarde.

verder lezen

Windmolenpark Belwind plant werken in het hoogseizoen

Groen Brugge - 02-12-2010

Geacht college

Een wandeling in Zeebrugge leerde me dat de werken voor de offshore windmolenparken goed opschieten.  Men is nu namelijk bezig met voorbereidende werken ter hoogte van de Londenstraat.  Dit blijken de voorbereidende werken te zijn voor het aan land brengen van de kabels die de aangemaakte elektriciteit zullen vervoeren.

verder lezen

Groen! gaat voluit voor de uitbreiding van het Jan Breydelstadion.

Groen Brugge - 02-12-2010

Club is een ploeg met een grote voetbalgeschiedenis. Enkele van de mooiste  pagina’s hiervan werden geschreven in het Olympia-Jan Breydelstadion, waar Europese tegenstanders vaak beefden als ze er op bezoek moesten. Nog geen jaar nadat het in gebruik werd genomen werd er al een eerste Uefacupfinale gespeeld, tegen Liverpool. verder lezen

Groen! pleit voor eenrichtingsverkeer door de Smedenpoort

Groen Brugge - 02-12-2010

Volgende week worden de nieuwe voetgangersbruggen aan de Smedenpoort op de gemeenteraad besproken. Dat er gestreefd wordt naar een verhoging van de fietsveiligheid is lovenswaardig. Maar bij Groen! rijst de vraag of de aldus toegenomen capaciteit van de Smedenpoort niet meer auto’s zal aanzuigen.

 

verder lezen

Groen! pleit voor meer participatie-mogelijkheden voor de Bruggeling

Groen Brugge - 02-12-2010

Sinds kort kunnen burgers en actiegroepen een verzoekschrift indienen om gehoord te worden door de gemeenteraad. Dit is een uitstekend middel  om de dialoog tussen lokale overheid en inwoners te versterken. Deze maand werd er dan ook meteen zo’n verzoekschrift ingediend. verder lezen

Bedrijventerreinen in overschot?

Groen Brugge - 02-12-2010

Naar aanleiding van het interview met schepen Decleer over de beschikbaarheid van bedrijventerreinen in Brugge, ging Groen! Brugge eens kijken op het terrein. Wij trekken een andere conclusie.

verder lezen

Groen! Brugge blij met charter

Groen Brugge - 02-12-2010

Gisterenavond werd op een Europees congres in Brugge een charter over de Groene Gordel rond Brugge ondertekend. 28 regionale organisaties en overheden erkennen daarin de grote ecologische, maar ook economische waarde van de groenzone die rond Brugge ligt. verder lezen

Personeel – dienst ruimtelijke ordening

Groen Brugge - 02-12-2010

In hetvoorliggend dossier gaat het vooral over:

  • opdeling in vier sectoren met een verantwoordelijke per sector
  • een hoofd van de volledige dienst die een mandaatfunctie krijgt waarbij een technisch diploma geen vereiste is.

De argumenten van het college:

verder lezen
recentere artikels