Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Stad Brugge: vriend van de lokale handel?

Groen Brugge - 25-04-2011

Het Brugse stadsbestuur laat zich graag zien als vrienden van de lokale middenstand. Hier laten ze zich echter van een andere kant zien: een initiatief van de uitbaters van eco-winkel Kudzu wordt door burgemeester Moenaert en co de grond in geboord.

verder lezen

“Hopelijk begint nu het echte debat over de toekomst van Brugge.”

Groen Brugge - 09-04-2011

Vorige week werd officieus het startschot gegeven van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Wat daarbij opviel was dat de partij van de zetelende burgemeester die deze op gang schoot met het bekendmaken van een nieuwe lijsttrekker. Al snel begonnen de speculaties over lijstvormingen bij de partijen, over de poppetjes zeg maar. verder lezen

Onafhankelijke regionale pers komt in het gedrang

Groen Brugge - 09-04-2011

Gisteren stelde Vlaamse parlementslid Bart Caron (Groen!) in de commissie media een aantal vragen rond de financiering van de regionale tv-zenders. Ook Focus-WTV haalt heel wat inkomsten uit publireportages van de overheid. Dit brengt hun onafhankelijkheid in het gedrang. verder lezen

Hockeyclub Sint-Andries

Groen Brugge - 09-04-2011

Brugge,
zondag 3 april 2011

Geacht college

De Koninklijke HockeyClub Brugge (KHCB) met standplaats te Sint-Andries is een vereniging in volle expansie.  Zoals in de laatste gemeenteraad aangegeven is het duidelijk dan niet alleen minderjarige hangjongeren voor mogelijke overlast zorgen.  Ook verenigingen met enig prestige doen dit.

verder lezen

Blauwepoort

Groen Brugge - 09-04-2011

Brugge,
maandag 4 april 2011

Geacht college

Vandaag kon ik vaststellen hoe onverdraagzaamheid zijn uiting kan vinden in een sociale woonwijk.

verder lezen

Jeugdig Groen!

Groen Brugge - 26-03-2011

‘JeugdigGroen!’  Een mooi lied van Laïs maar ook…   Karin, Trui, Stefaan en Remi .   Groen! Brugge nam op vrijdag 18 februari deel aan de quiz ingericht door Amnesty International Brugge.

verder lezen

Rooien van bomen

Groen Brugge - 16-03-2011

Brugge,
13 februari 2011,

Geacht college,

Ter hoogte van de Abelendreef 9 te Sint-Michiels werden een aantal beuken en eiken gerooid.

Ik heb daarbij twee vragen:

verder lezen

Gerooide bomen Interbad (antwoord)

Groen Brugge - 10-03-2011

Geachte heer Maertens,

U vroeg naar de reden voor het rooien van de bomen op de oprijlaan naar het lnterbad. Wij kunnen u hierover het volgende melden.

verder lezen

Schipdonkkanaal: hopelijk haalt de rede het van lobbywerk

Groen Brugge - 10-03-2011

Nu minister Crevits heeft aangekondigd dat er nog dit jaar een beslissing valt omtrent het Schipdonkkanaal komt het dossier weer volop in de actualiteit. Er werden ook verschillende studies aangekondigd die dit jaar zouden worden bekend gemaakt. Groen! hoopt dat de minister van haar woord is, zodat dit spookdossier dat veel onrust veroorzaakt in de streek, eindelijk van tafel verdwijnt.

verder lezen

Daklozenopvang in kazernes: nieuwe cijfers wijzen op flop - ook in Zeebrugge

Groen Brugge - 05-03-2011

Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen!) stelde Minister De Crem op 26 januari 2011 een parlementaire vraag naar de stand van zaken m.b.t. de daklozenopvang in legerkazernes. Uit het antwoord van de Minister blijkt dat in 5 van de 8 kazernes geen enkele overnachting van daklozen werd geregistreerd sinds 1 december 2010. verder lezen

Beslissing Vlaamse Regering is toonbeeld van slecht bestuur

Groen Brugge - 05-03-2011

Groen! betreurt de beslissing van de Vlaamse regering die het mogelijk moet maken om een voetbalstadion op te trekken in de Charteuse, tussen Brugge, Oostkamp en Zedelgem. Die beslissing kadert in de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Afbakening Regionaalstedelijk gebied Brugge'.

verder lezen

RUP Leiselehoek en Sint-Pietersmolenwijk

Groen Brugge - 26-02-2011

Brugge, maandag 14 februari 2011

Geacht college

Ik keek de goedgekeurde voorstudies in van bovenvermelde dossiers.  Ik heb hier nog de volgende vragen:

RUP Leiselehoek

verder lezen

Gebrek aan eerlijk debat in de Brugse gemeenteraad

Groen Brugge - 20-02-2011

Dinsdagavond 30 november verliet Groen!-gemeenteraadslid Guido Maertens ontgoocheld de begrotingsbesprekingen. "De bespreking van de Brugse begroting 2011 laat een kater na!"

verder lezen

Is idealisme verboden in Brugge?

Groen Brugge - 20-02-2011

Op 14 maart 2009 voerde Jong Groen! actie in de Weylerkazerne in de Losschaertstraat. We klaagden de langdurige leegstand van het gebouw aan alsook de plannen voor een luxehotel. Ondertussen zijn we twee jaar en half verder en het gebouw staat nog altijd leeg. Er zijn nog steeds plannen voor (nog) een luxehotel.

verder lezen

Pastoriestraat 279 Brugge

Groen Brugge - 17-02-2011

Brugge, zaterdag 12 februari 2011

Geacht college

Naast de gerenoveerde boerderij Pastoriestraat 279 te Sint-Andries zijn er grote grondwerken bezig die aangekondigd worden als een “ambtshalve bodemsanering”. 

Graag vernam ik wat de oorzaak is van deze bodemsanering.

verder lezen
recentere artikels oudere artikels