Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Jong Groen! Brugge zet de argumenten voor het behoud van het Schipdonkkanaal nog eens op een rijtje

Groen Brugge - 01-08-2011

Op zaterdag 30 april voerde Jong CD&V actie voor de verbreding van het Schipdonkkanaal. Jong Groen! Brugge treedt Jong CD&V niet bij. In hun verwijt dat in het hele debat de ringvaart vergeten wordt, houdt Jong CD&V plots alle andere aspecten van dit dossier uit beeld. Wij zetten nog eens alles op een rijtje.

verder lezen

N-VA viseert fietsers, Groen! eist aandacht voor rolstoelgebruikers

Groen Brugge - 13-06-2011

Vorige week verscheen op de website van N-VA Brugge een reactie op de discussie rond de kasseien in Brugge. Wij van Groen! Brugge moesten toch even slikken, want waar Bart De Wever nog van leer trok tegen de Vlaamse bakfietsers, vond Tijl Waelput het nodig er nog een schepje bovenop te doen. Hij viseert de fietsers in het algemeen.

verder lezen

Leidingwater in Assebroek aangetast: nalatige en laattijdige reactie van TMVW

Groen Brugge - 13-06-2011

Op dinsdag 26 april stelden verschillende bewoners in de Blekerijstraat, Kleine Weg, Generaal Lemanlaan en Kruisboogstraat een ongewone, “ammoniakachtige” geur van hun leidingwater vast. Sommigen onder hen  werden onwel na het nemen van bad of douche die avond.

Op woensdag 27 april wordt vastgesteld dat TMVW, na klachten, de leidingen en sommige waterputten komt inspecteren.

verder lezen

Groen! Brugge naar raad van state over Chartreuse en Klein Appelmoes

Groen Brugge - 13-06-2011

Door GROEN! Brugge, GROEN! Oostkamp en GROEN! Zedelgem, werd op 26 april een verzoekschrift in schorsing en in nietigverklaring bij de Raad van State ingediend tegen de beslissing van de Vlaamse Regering dd. 4.02.2011 houdende definitieve vaststelling van het GRUP , gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge.

verder lezen

Pieter-Jan Delaere winnaar mobiliteitswedstrijd Groen! Brugge

Groen Brugge - 30-05-2011

Mobiliteit is zeker een thema dat leeft. Dat blijkt wel uit de vele ideeën die heel wat Bruggelingen inzonden voor de wedstrijd van Groen! Brugge. De jury koos uiteindelijk het voorstel van Pieter-Jan Delaere uit Sint-Andries als beste idee. Pieter-Jan stelt voor om de N30 aan de voorkant van het station te ondertunnelen of in te sleuven. verder lezen

Brugge ontgroent en vergrijst tegen 2030

Groen Brugge - 10-05-2011

STADSBESTUUR STAAT GROTE UITDAGINGEN TE WACHTEN

Steeds minder jongeren, toenemende vergrijzing, vereenzaming en ontvolking: het zijn slechts enkele uitdagingen die Brugge te wachten staan tegen 2030. Dat blijkt uit de vijfjaarlijkse demografische voorspellingen van de studiedienst van de Vlaamse regering. Het zijn grote uitdagingen waar het stadsbestuur best nu al werk van maakt.

verder lezen

Brugge blijft duurste centrumstad om in te wonen

Groen Brugge - 10-05-2011

Hoewel er stelselmatig meer open ruimte wordt opgeofferd aan nieuwe woongebieden blijft Brugge de duurste centrumstad om in te wonen. Tussen 2000 en 2009 steeg de prijs van een gewone woning in Brugge gemiddeld van 91.000 euro naar 205.000 euro. De Bruggeling wordt financieel weggeconcurreerd uit eigen stad. Steeds minderen jongeren vestigen er zich. verder lezen

Brug van Steenbrugge: oplossing ligt voor de hand

Groen Brugge - 10-05-2011

De N50 is als verbindingsweg van Brugge naar Oostkamp een van de belangrijkste secundaire wegen binnen het stedelijk gebied Brugge. Het drukste stuk, de baron Ruzettelaan te Brugge, krijgt dagelijks tot 19.000 voertuigen te verwerken. Daarnaast is de weg ook belangrijk voor fietsers en openbaar vervoer. verder lezen

Groen! Brugge verwelkomt Charlotte Storme als lid

Groen Brugge - 26-04-2011

Donderdag jongstleden heeft Charlotte Storme zich lid gemaakt van Groen! Charlot Storme is voormalig gemeenteraadlid en was van 2003 tot 2006 schepen van personeelszaken en werkgelegenheid in Brugge. Zij nam ontslag als raadslid vorig jaar en na een perdiode van reflectie besloot ze zich toch weer op een engagement in de politiek te storten.

verder lezen

Minder open ruimte, minder jongeren, duurdere woningen: voilà het woonbeleid in Brugge

Groen Brugge - 26-04-2011

Soms liggen er grote maatschappelijke tendensen verborgen in kleine cijfertjes. Uit de cijfers blijkt dat de oppervlakte voor wonen in Brugge 'slechts' gestegen is met 0,42 % in vier jaar. In absolute cijfers klinkt dit al iets minder klein: het gaat om meer dan 50 ha, ofwel vijftig keer de markt van Brugge.

verder lezen

Onderwijscongres Groen!

Groen Brugge - 25-04-2011

Zaterdag 19 maart 2011, Gent

Een opsteker van formaat....

verder lezen

Stad Brugge: vriend van de lokale handel?

Groen Brugge - 25-04-2011

Het Brugse stadsbestuur laat zich graag zien als vrienden van de lokale middenstand. Hier laten ze zich echter van een andere kant zien: een initiatief van de uitbaters van eco-winkel Kudzu wordt door burgemeester Moenaert en co de grond in geboord.

verder lezen

“Hopelijk begint nu het echte debat over de toekomst van Brugge.”

Groen Brugge - 09-04-2011

Vorige week werd officieus het startschot gegeven van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Wat daarbij opviel was dat de partij van de zetelende burgemeester die deze op gang schoot met het bekendmaken van een nieuwe lijsttrekker. Al snel begonnen de speculaties over lijstvormingen bij de partijen, over de poppetjes zeg maar. verder lezen

Onafhankelijke regionale pers komt in het gedrang

Groen Brugge - 09-04-2011

Gisteren stelde Vlaamse parlementslid Bart Caron (Groen!) in de commissie media een aantal vragen rond de financiering van de regionale tv-zenders. Ook Focus-WTV haalt heel wat inkomsten uit publireportages van de overheid. Dit brengt hun onafhankelijkheid in het gedrang. verder lezen

Hockeyclub Sint-Andries

Groen Brugge - 09-04-2011

Brugge,
zondag 3 april 2011

Geacht college

De Koninklijke HockeyClub Brugge (KHCB) met standplaats te Sint-Andries is een vereniging in volle expansie.  Zoals in de laatste gemeenteraad aangegeven is het duidelijk dan niet alleen minderjarige hangjongeren voor mogelijke overlast zorgen.  Ook verenigingen met enig prestige doen dit.

verder lezen
recentere artikels oudere artikels