Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Investeer nu eindelijk in veiligheid

Groen Brugge - 01-12-2017

Groen Brugge betreurt het verdwijnen van de permanentie van de spoorwegpolitie in Brugge. 

verder lezen

De uitdagingen, binnen het OCMW zowel als POLITIE, tonen aan dat de STAD werk moet maken van een nauwere en congruentere samenwerking en op elkaar afgestemd beleid.

Groen Brugge - 27-11-2017

Uitgaven noodzakelijk voor zowel OCMW als POLITIE kunnen worden geminderd indien wordt ingezet op een andere kijk en op een anders omgaan met de uitdagingen van vandaag en van daaruit een coherent en inclusief beleid tussen de diverse actoren (OCMW/STAD –POLITIE/STAD) wordt gevoerd.     

 

verder lezen

BUDGETBESPREKING STAD BRUGGE 2017

Groen Brugge - 27-11-2017

Moeten we het een verkiezingsbeleid noemen ? 

We stellen vast aan de hand van de lezing van de meerjarenplanning, dat er sinds 2014 op de rem werd geduwd  en nu pas aan de vooravond van de verkiezingen een “prestigebeleid” wordt gevoerd. 

Is het niet de taak van een ambitieus bestuur, om vanaf dag 1 een doortastend beleid te voeren ?

Stilstaan is achteruitgaan !

verder lezen

Brug Steenbrugge: Groen Brugge is blij met de keuze voor de hoge variant gecombineerd met een ophaalbrug voor fietsers en voetgangers

Groen Brugge - 21-11-2017

Groen Brugge is verheugd met de keuze voor de hoge variant gecombineerd met de ophaalbrug voor fietsers en voetgangers. Op 14/1/2017 voerde Groen Brugge nog actie voor het snelle realiseren van variant 3 met een hoge brug voor het autoverkeer en een ophaalbrug voor fietsers en voetgangers.

verder lezen

Groen pleit voor een "Bouwmeester voor de kust"

Groen Brugge - 17-11-2017

De Pano-reportage over het Casinodossier in Middelkerke legt bloot hoe sommige politici omgaan met grote bouwdossiers. “Middelkerke is geen alleenstaand geval”, zeggen Kamerlid Wouter De Vriendt en Provincieraadslid Gerda Schotte (Groen). “Ook in Koksijde, Knokke en Oostende is er een te grote verstrengeling tussen een select clubje van bouwpromotoren en traditionele politieke partijen. Dit ondergraaft het vertrouwen in de politiek. Elke belastingbetaler verdient de garantie dat zijn belastinggeld correct en in functie van het algemeen belang wordt besteed.” Groen formuleert voorstellen om het anders te doen.

verder lezen

Groen Brugge wil milieuvriendelijke verkiezingscampagne

Groen Brugge - 14-11-2017

Verkiezingscampagnes worden gekenmerkt door een overdaad aan verkiezingsfolders in de brievenbus en een wildgroei aan verkiezingsborden in voortuinen en weiden.

Groen wil dit in 2018 anders.

verder lezen

Groen Brugge wil een kwaliteitsvollere kerstmarkt

Groen Brugge - 25-10-2017

Traditioneel doet ook Brugge mee aan de hype van kerstmarkten en verschilt daarin weinig van andere steden waarin Glühwein, jenever, braadworst en kousen, mutsen, wanten, kerstversiering, sieraden en hier en daar, maar in mindere mate, originele kleinoden aan de man/vrouw worden gebracht.
 

Traditioneel geworden, maar weinig origineel. En laat ons toe de Brugse kerstmarkt ook weinig kwaliteitsvol te noemen!

verder lezen

Een Brugse stadsbouwmeester voor Brugge een 'must'

Groen Brugge - 24-10-2017

In Gent, heeft het College van Burgemeester en Schepenen in juli van dit jaar een stadsbouwmeester aangeduid, dit na een selectieprocedure. 

Ook Antwerpen heeft een stadsbouwmeester. 

Brugge heeft een belangrijk historisch erfgoed  en ruimtelijke kwaliteit dient in een UNESCO erfgoedstad bewaakt te worden. Ook Brugge heeft nood aan een stadsbouwmeester.

verder lezen

Voorstelling zichtbare plaatsen Groen Brugge gemeenteraadsverkiezingen 2018

Groen Brugge - 22-10-2017

Groen Brugge presenteerde zaterdagmorgen 21 oktober '17 in Hotel Leonardo te Sint-Michiels zijn zichtbare kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

verder lezen

1e Groen Brugge quiz meteen een voltreffer!

Groen Brugge - 18-10-2017

Zaterdagavond 14 oktober '17 hield Groen Brugge in zaal Patria te Assebroek zijn eerste quiz.  Meteen een 'full house'!

verder lezen

Groen Brugge voert actie op 't Zand ivm de gebrekkige verkeersveiligheid

Groen Brugge - 07-10-2017

Groen Brugge voerde afgelopen zaterdag actie op 't Zand  en stelt zo de gebrekkige verkeersonveiligheid en tekortschietende signalisatie en omheining aan de kaak.

 

verder lezen

Stad Brugge verkoopt historische Ryelandtzaal onderhands, voor de prijs van een villa!

Groen Brugge - 05-10-2017

Het college van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brugge heeft blijkbaar het voornemen om de Ryelandtzaal aan het Van Ackerplein in de Ezelstraat te Brugge te verkopen (voor slechts 450.000 euro) aan de projectontwikkelaar van de Weylerkazerne, die daar een vastgoedproject met annex ondergrondse rotatieparking wil realiseren.

verder lezen

Voorstel Groen Brugge voor hoge brug in Steenbrugge wordt gerealiseerd!

Groen Brugge - 27-09-2017

Groen Brugge is tevreden met de keuze voor een nieuwe hoge brug in Steenbrugge. Gecombineerd met een lage ophaalbrug voor de fietsers en voetgangers is dit dé te realiseren oplossing voor de aftandse brug van Steenbrugge.  

                                                                                                        

verder lezen

Sanitaire voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs in Zeebrugge...ver te zoeken!

Groen Brugge - 07-09-2017

Vrachtwagenchauffeurs in Zeebrugge worden aan hun lot overgelaten wat betreft de mogelijkheid om zich te wassen, te douchen, naar het toilet te gaan.

Het openbaar zwembad van Blankenberge kampt met een toestroom van vrachtwagenchauffeurs die gebruik maken van de douches in het zwembad, in die mate dat het voor overlast zorgt voor de gewone zwembadgebruiker.

verder lezen

Persnota - Groen Brugge roept op: Iedereen met de FIETS naar school op de eerste schooldag!

Groen Brugge - 31-08-2017

Wat als......

op 1 september 2017 "iedereen" met de fiets naar school zou gaan?!

Dan gaat het goed vooruit!!    

 

verder lezen
recentere artikels oudere artikels