Groen Brugge

hou contact

Recente blogartikels

Groen Brugge aanwezig op Sint-Kruis Kermis, zondag 17 september 2017. Jij komt toch langs?!

Groen Brugge - 16-08-2017

Kom langs op Sint-Kruis Kermis op zondag 17 september 2017 en maak kennis met Groen Brugge, enkele raadsleden, partijbestuursleden, leden en leer milieubewust haken met plastieken zakjes.

                                                

verder lezen

Definitief vertrek erfgoedbibliotheek uit Brugge: het kon (weer) anders

Groen Brugge - 16-07-2017

We vernamen dat het vertrek van erfgoedbibliotheek Westflandrica van Sint-Andries (Brugge) naar Kortrijk intussen definitief is. Heel wat West-Vlaamse historie (meer dan 2 km aan archiefmateriaal) vertrekt dus uit de provinciehoofdstad. Een gevolg van een gebrek aan visie op Brugs en Vlaams niveau.

verder lezen

Totaalvisie ontbreekt bij uitbreiding Groeningemuseum

Groen Brugge - 07-07-2017

Via de pers vernamen we de beslissing van de stad Brugge om de site-KTA aan te kopen voor de uitbreiding van het Groeningemuseum. Het is ons nog niet bekend met welke argumenten de stad al of niet rekening heeft gehouden, maar sowieso is de beslissing zoals die nu wordt gecommuniceerd een gemiste kans, ook en vooral omdat er van een totaalvisie geen spoor is.

verder lezen

Gemeenteraadslid Charlotte Storme neemt inschrijvingsprocedure Stedelijk Conservatorium onder de loep

Groen Brugge - 02-07-2017

Ons gemeenteraadslid Charlotte Storme nam de inschrijvingsprocedure van het Stedelijk Conservatorium onder de loep en stelde vast dat rechthebbenden op een verminderd tarief zich pas vanaf 1 september kunnen inschrijven in plaats van vanaf 1 juni. 2 maanden later kan echter een wereld van verschil uitmaken.

 

verder lezen

Groen Brugge ondersteunt het tienpuntenprogramma van Noord Zuidraad

Groen Brugge - 01-07-2017

                                                                                                                                Groen Brugge ondersteunt het tienpuntenprogramma van de Noord-Zuidraad, de stedelijke adviesraad voor het Noord-Zuidbeleid in Brugge.

verder lezen

Aanpakken van armoede vraagt meer dan louter OCMW-beleid

Groen Brugge - 25-06-2017

 Uit de cijfers van het werkingsjaar van het OCMW op de komende gemeenteraad blijkt dat nog steeds heel wat Bruggelingen moeilijk rondkomen. Toch blijven concrete initiatieven en/of opvolging grotendeels achterwege. Wij dringen aan op actie.

verder lezen

Eerste Groen Brugge-Quiz

Groen Brugge - 08-06-2017

Op zaterdag 14 oktober 2017 organiseren wij onze eerste quiz met Groen Brugge. Plaats van afspraak: zaal OC Patria, Kerkstraat 37 in Assebroek. Deuren: 19u30. Start: 20u (stipt). Niveau: CD/D. 20 euro - 4 personen per ploeg.

verder lezen

Persnota Groen - Bombardier Brugge

Groen Brugge - 09-05-2017

La Brugeoise (Bombardier) is een bedrijf met geschiedenis en expertise. We mogen trots zijn op zo’n bedrijf in West-Vlaanderen. Laten we het dan ook koesteren en de activiteit hier houden. Economische activiteit is mobiel, maar mits de juiste maatregelen is er zeker nog een toekomst voor maakindustrie bij ons. 

Dat een deel van de activiteiten naar Tsjechië verhuizen is mee de reden waarom veel mensen Europa niet meer begrijpen en waarom wij met Groen pleiten voor een politieker en socialer Europa. De lat moet meer gelijk liggen en lidstaten moeten elkaar de duvel niet aandoen. 

verder lezen

Verkeersveiligheid in schoolomgevingen: durf keuzes maken

Groen Brugge - 17-04-2017

 Op 22 februari kwam de jonge Yamen om het leven bij een verkeersongeval voor de schoolpoort. Het noodlot of te vermijden? Hoe het ook zij, het ontslaat het ons niet van de verantwoordelijkheid om duidelijke keuzes te maken.

verder lezen

Zwemmen wordt gezinsvriendelijker, dankzij Groen

Groen Brugge - 16-04-2017

 Op de gemeenteraad van september bepleitte raadslid Charlotte Storme de uitbreiding van de gratis zwembeurten voor zesjarigen naar andere gezinsleden. Intussen werd dit gerealiseerd door het stadsbestuur. Brugge wordt zo toch weer wat kind- en gezinsvriendelijker. Dankzij Groen.

verder lezen

Armoede en gezond, veilig, energiezuinig en budgetvriendelijk wonen

Groen Brugge - 23-03-2017

 Op de laatste gemeenteraad interpelleerde raadslid Charlotte Storme de bevoegde schepen over de nood aan betaalbare woningen.

verder lezen

Groen Brugge geeft Groene Pluim aan Samenhuizen Brugge

Groen Brugge - 19-03-2017

 

 Duurzaam ruimtegebruik, grotere sociale cohesie, lager energieverbruik, 'ontspulling', ... het zijn maar enkele facetten van een ecologische levensstijl. Al deze aspecten komen samen in vormen van gemeenschappelijk wonen. In Brugge draagt de vzw Samenhuizen Brugge deze visie uit en heeft zij als eerste in West-Vlaanderen reeds diverse projecten mee helpen opstarten. Daarom gaf Groen Brugge vandaag met plezier een Groene Pluim aan dit initiatief.

 

verder lezen

Valentrein voor gebruikers openbaar vervoer

Groen Brugge - 15-02-2017

 Op Valentijnsdag voerden we actie aan het station van Brugge. Bij die actie bedankten we de trein- en busreizigers voor hun duurzame keuze. Daarvoor kregen ze een speciaal door cartooniste Eva Mouton gemaakt kaartje en een kleine attentie.

verder lezen

Parkeerplan: werk aan de winkel

Groen Brugge - 04-02-2017

  Op de jongste gemeenteraad kwam nogmaals het Brugse parkeerplan ter sprake. Het is een plan waarvan we de basisprincipes ten volle steunen. Toch zal het wellicht tot heel wat problemen en frustraties leiden omdat er onvoldoende is geïnvesteerd in draagvlak en randvoorwaarden.

verder lezen

Breid het “Parkeer en zorg”-project uit

Groen Brugge - 30-01-2017

 Op voorstel van de zorgsector wordt het kortparkeren voor zorgverstrekkers gerealiseerd binnen het ei van Brugge.

Groen Brugge stelt voor om dit uit te breiden tot het volledige grondgebied Brugge, ttz ook in de blauwe zone en de randgemeenten.

 

verder lezen
oudere artikels