Pascal Cornet

hou contact

Pascal Cornet

wie ik ben (in een zeer kleine notendop en met heel veel tussen haakjes)

51 jaar geleden geboren in Limburg, 47 jaar geleden in Brugge aanbeland, na omzwervingen (samen met broer en zus en een West-Vlaamse moeder en een Limburgse (én Franstalige) vader) in de Borinage (waar mijn ouders een kruidenierswinkel uitbaatten, vooral ten behoeve van gastarbeidersgezinnen (toen nog vooral Italianen)) en in het Kortrijkse. Toen ik vier was, had ik al op zes adressen gewoond. Zegt men mij nu - van die tijd herinner ik me niets. Wel van mijn lagereschooltijd op Ver-Assebroek ('afdeling C') en in 'den OLVA', een college waaraan ik merkwaardig veel onaangename ervaringen overhield alsook het vaste voornemen om mijn leven ietwat minder grijs te laten verlopen. Ik volgde teken- en schilderlessen aan de academie en beleefde de hoogdagen van Club Brugge onder Ernst Happel in de Spionkop, boven het reclamepaneel van Salami Imperial. Tijdens de match tegen Juventus (2-0 na verlengingen) brak ik mijn vlaggestok door er bovenop te vallen in het tumult na de verlossende treffer van René Vandereycken: een bezemsteel met daaraan vastgemaakt twee door mijn moeder aan elkaar genaaide stukken stof, blauw en zwart. (Nu sympathiseer ik nogal voor de Cercle, vanwege het kapitalistisch dictaat dat Club naar mijn smaak iets te smakeloos regeert - maar ik ben toch nog altijd blij iedere keer dat ze gewonnen hebben.) Ik studeerde filosofie in Leuven (zonder mij al te zeer om de 'K' te bekommeren) en raakte nadien, na twaalf stielen, dertien ongelukken en tien maanden legerdienst (waar ik met een vrachtwagen doorheen tufte) in de journalistiek verzeild. Ik werkte voor Kunst & Cultuur, De Standaard, De Morgen, Knack en de Poëziekrant. In mijn hoedanigheid van freelance eindredacteur en vertaler gingen talloze teksten door mijn handen en maakte ik voor de Groendienst van de stad Brugge een boek (teksten + foto's) over de Brugse parken en het groen in de rand. Ik stem al heel mijn leven groen: eerst Agalev, dan Groen! en nu Groen. Ik doe dat vanuit de overtuiging dat ecologie à la limite het belangrijkste punt is op de politieke agenda. Maar ook omdat het groene gedachtegoed het best aansluit bij mijn opvattingen, die thuishoren onder de labels humanisme, anti-neoliberalisme en anti-nationalisme. Sinds 2007 werk ik als deeltijds ambtenaar in het Vlaams Parlement. Ik huwde in 1988 en scheidde zeventien jaar later. Ik ben vader van twee zonen, 20 en 22 inmiddels. Mijn vriendin (vrouw) voert op deze lijst het nummer 32. Ik ben sinds 2004 als tekstschrijver en fotograaf actief onder de 'nickname' Pascal Digital. Ik leid al een jaar of tien enkele leesclubs, onder meer in de Biekorf. U begrijpt dat ik een verwoed lezer ben.

 

En hieronder volgt het tekstje waarmee ik 'naar de kiezer trek'

Het is goed wonen in Brugge. Maar het kan nog beter. GROEN wil huurders beter beschermen. Een zacht fiets- en een streng zwerfvuilbeleid. Niet nog meer toerisme in Brugge. Niet nog meer haven in het hinterland. GROEN wil een transparanter bestuur en een hechter sociaal weefsel. Dat alles kan als we samenwerken. GROEN WERKT. Voor iedereen, met u.

Recente blogartikels

sociaal Groen

Pascal Cornet - 08-10-2012

Groen heeft zeker sociale programmapunten, dat betwist ik niet. Maar Groen wordt vaak niet gepercipieerd als een sociale partij. Hoe kunnen wij daar iets aan doen?

verder lezen

Groen moet radicaler!

Pascal Cornet - 01-10-2012

‘Groen zal radicaal zijn of Groen zal niet zijn.’ Dat schreef ik hier in een eerdere bijdrage. Ik schrok een beetje van die boude uitspraak en heb er dus een beetje dieper over nagedacht. Ziehier enkele bevindingen. Ze sluiten aan bij mijn impulisieve uitspraak, die ik dus niet moet herroepen. Ik koppel mijn bevindingen aan concrete voorstellen – zo wordt dit geen abstract ideologisch discours.

verder lezen

bussen

Pascal Cornet - 01-10-2012

De specifieke activiteit 'bussen' leidt tot specifieke waarnemingen...

verder lezen

mijn groene overtuiging

Pascal Cornet - 18-09-2012

Misschien wordt het na al die vrijblijvende en luchtige stukjes wel eens tijd voor een serieuze bezinning. Waarom Groen? Waarom kandidaat?

verder lezen

campagneborden (bis)

Pascal Cornet - 17-09-2012

Waarin we op zoek gaan naar een juiste omschrijving voor het stukje hout waarmee de steunlat en daarmee meteen het hele verkiezingsplakkaat op zijn plaats wordt gehouden...

verder lezen

campagneborden

Pascal Cornet - 16-09-2012

Het vervaardigen en plaatsen van campagneborden vergt een bijzondere expertise...

verder lezen

kiezende kiekens

Pascal Cornet - 14-09-2012

Slogans bedenken is een ernstig werk...

verder lezen

debat in het hol van de leeuw

Pascal Cornet - 13-09-2012

Onze lijsttrekker trok ferm zijn streng op het door Unizo georganiseerde debat in het poepchique Parkhotel...

verder lezen

canvassen in Zeebrugge

Pascal Cornet - 13-09-2012

Elke kandidaat die opkomt in een stad, zou elk onderdeel van die stad moeten kennen. Kent u Zeebrugge? Er gaan canvassen is een goede introductie.

verder lezen

communicatietraining

Pascal Cornet - 10-09-2012

Een publiek optreden moet goed worden voorbereid...

verder lezen

twaalfde man

Pascal Cornet - 10-09-2012

Over sommige verkiezingsslogans is bijzonder goed nagedacht...

verder lezen

op bezoek bij Remi

Pascal Cornet - 07-09-2012

door samen op een lijst te staan leer je nieuwe mensen kennen

verder lezen

gekleurd

Pascal Cornet - 06-09-2012

De wereld waarin we leven wordt steeds gekleurder...

verder lezen

kennismaking met de campagnewebsite

Pascal Cornet - 03-09-2012

samenkomst in Bruno's café

verder lezen

politici en sociale media

Pascal Cornet - 30-08-2012

een interessante link voor wie beseft dat het bij het hengelen naar meer bekendheid en sympathietoch maar beter is voorzichtig te zijn met de nieuwe communicatiemedia...

verder lezen
oudere artikels

Website:
http://pascaldigital.blogspot.be/

Vraag het aan Pascal