Millie Hemelsoen

hou contact

Millie Hemelsoen

Al 6 jaar ben ik een trotse Bruggeling, woon ik hier enorm graag en vind ik Brugge een fijne stad. Als je als fietser - we hebben geen auto - je in de stad waagt, dan ben ik soms wat minder trots. Gevaarlijke toestanden, de zone 30 die niet gerespecteerd wordt, veel te weinig groen in de stad en veel te weinig het gevoel dat Brugge 'bruist'. 

Er is zeker nog wat werk aan de winkel in onze mooie stad en daarom hebben we een gemeentebestuur nodig met een visie. Een visie op een duurzame toekomst die zich niet enkel richt tot één doelgroep, maar tot de hele maatschappij. We moeten ons niet enkel inzetten voor jongeren, maar ook voor senioren, we moeten ons niet enkel inzetten voor fietsers, maar ook voor voetgangers en rolstoelgebruikers, we moeten ons niet enkel inzetten voor mensen met kinderen, maar ook voor alleenstaanden.

Niet enkel wil ik me inzetten voor Brugge, ik wil me ook inzetten voor een betere en duurzame toekomst voor ons toekomstig kindje. Daarom proberen we zo consequent mogelijk milieubewust te leven. De ene dag lukt dat al beter dan de andere, maar we doen ons best. We (mijn man Valentijn en ik) hebben geen auto, zijn vegetariër, gebruiken enkel ecologische schoonmaakproducten en kopen enkel tweedehands of ecologische producten om maar een paar voorbeelden te geven.

Ik hoop dat u op 14 oktober de juiste keuze maakt en ik garandeer u dat als u voor Groen kiest, u er alleen maar beter van wordt.

Recente blogartikels

Een autoloos bestaan : mission possible

Millie Hemelsoen - 27-09-2012

We hebben nog nooit een auto gehad en zullen hopelijk nooit zelf er één hebben.

De reden waarom we geen auto nodig hebben is eenvoudig. In de volledige periode dat we samenwonen is dat steeds in een stad geweest. Eerst Kortrijk, nu al 6 jaar Brugge. In een stad heb je het grote voordeel dat alles dichtbij is, vooral als het om compacte steden gaat zoals Kortrijk en Brugge.Winkels vind je op fietsafstand, ook het openbaar vervoer valt heel goed mee qua bereikbaarheid en frequente lijnen en als het meevalt vallen de fietsomstandigheden ook best mee.

verder lezen

Zelf het goede voorbeeld tonen.

Millie Hemelsoen - 14-09-2012

Als toekomstige moeder is mijn grootste bekommernis de toekomst van mijn kind. Door mij in te zetten bij Groen hoop ik dat we samen het verschil kunnen maken.

Zelf probeer ik op zoveel mogelijk manieren het goede voorbeeld te tonen, door mijn principes na te leven en zo groen mogelijk te leven. 

verder lezen

Website:
http://www.kudzu.be

Vraag het aan Millie