Valentijn Vyvey

hou contact

Valentijn Vyvey

Als vegetariër en bakfietser word ik wel eens in de categorie "groene jongen" geplaatst. Maar als ondernemer en technologiefanaat leert u mij ook van een andere kant kennen.

Wie me volgt op Facebook en Twitter had het al door: mijn stokpaardje is een autoluwe binnenstad. Samen met Millie heb ik een jaar lang een winkel uitgebaat in de Sint-Jakobsstraat: toen besefte ik écht dat de huidige verkeerssituatie in het centrum ver van ideaal is. In het hartje van Brugge moet je rustig kunnen rondwandelen en fietsen terwijl je geniet van onze schitterende stad.

Daarnaast wil ik me inzetten om van Brugge een echte ecostad te maken, waar de actieve weggebruiker (voetgangers, fieters, rolstoelgebruikers) zich welkom voelen, waar jonge creatieve ondernemers meer kansen krijgen en waar iedereen in een groene omgeving kan wonen. Brugge moet de meest klimaatvriendelijke stad van België worden.

Recente blogartikels

Buurtbewoners Leopold I-laan scharen zich achter voorstellen Groen Brugge

Valentijn Vyvey - 29-04-2014

De Leopold I-laan splijt Christus-Koning in twee, terwijl de straat het centrum van de wijk vormt met verschillende handelszaken en een school. De drukke laan, met zijn troosteloos beton, is een sluipweg tussen de Scheepsdalelaan en de Bevrijdingslaan. Groen Brugge, voorstander van verregaande burgerparticipatie, buste bij de buurtbewoners 300 brieven met 5 voorstellen voor een leefbare straat en vroeg naar hun mening.

verder lezen

Stad Brugge stort voetballiefhebbers opnieuw in onzeker avontuur

Valentijn Vyvey - 11-12-2013

Groen Brugge blijft hameren op een realistisch en snel uitvoerbaar stadionplan. En dat is het huidige plan om twee stadions te bouwen langs de Blankenbergsesteenweg hoegenaamd niet. De site Blankenbergsesteenweg zal ons meeslepen in jaren van juridische onzekerheid. Ronduit onverantwoord gezien de voorgeschiedenis. Bovendien is het een verspilling van kostbare open ruimte, vruchtbare landbouwgrond en geld. Groen houdt vast aan de piste om het Jan Breydelstadion te herbouwen, iets waar men omzeggens morgen al kan mee beginnen.

verder lezen

Waarom een veggiedag belangrijk is

Valentijn Vyvey - 18-06-2013

Verontwaardiging alom vandaag in Brugge. "Groen wil vegetarische maaltijden verplichten", bloklettert Het Nieuwsblad. In dit artikel probeer ik te duiden waarom een veggiedag interessant kan zijn voor Brugge.

verder lezen

Groen Brugge stelt plan voor verkeersluwe stadskern voor

Valentijn Vyvey - 14-05-2013

Steeds meer Europese steden kiezen ervoor het autoverkeer in de binnenstad terug te dringen. Verstandig, vindt Groen Brugge, want de auto heeft in de twintigste eeuw te veel van de publieke ruimte ingepalmd en zo de leefbaarheid van de stad aangetast. Gelukkig is er de laatste jaren een omgekeerde trend. Maar nog niet in Brugge. Groen wil dat Brugge mee de eenentwintigste eeuw instapt en werk maakt van een autoluwe binnenstad.

verder lezen

Geen fietsstraten zonder autoluwe binnenstad voor Groen Brugge

Valentijn Vyvey - 12-03-2013

Schepen van mobiliteit Annick Lambrecht maakte bekend het concept fietsstraten te willen introduceren in Brugge. Sterker zelfs: ze wil van alle straten in de binnenstad fietsstraten maken. Groen Brugge juicht dit ambitieuze plan toe, maar vindt dat het stadsbestuur dan ook andere belangrijke knopen moet doorhakken om de nieuwe situatie haalbaar te maken.

verder lezen

Een autoluwe binnenstad: het plan van Groen

Valentijn Vyvey - 10-10-2012

Een kort overzicht over hoe Groen de binnenstad autoluw wil maken.

verder lezen

Groen wil werk maken van fietsstraten in Brugge

Valentijn Vyvey - 03-10-2012

Elke Bruggeling weet dat fietsen in de Brugse binnenstad een uitdaging kan zijn. Om fietsen in de binnenstad veiliger en aangenamer te maken kunnen fietsstraten volgens Groen Brugge een oplossing zijn.

verder lezen

Vertrek TP Vision

Valentijn Vyvey - 21-09-2012

Groen Brugge betreurt het vertrek van TP Vision. De verhuis van deze voor 40 jaar vaste waarde in Brugge is een aderlating voor onze stad. Hoewel we begrip hebben voor de keuze om zich te vestigen in een universitaire omgeving, denken we dat Brugge meer kon doen om de vestiging hier te houden.

verder lezen

Extra publieke ruimte in Kristus Koning?

Valentijn Vyvey - 19-09-2012

Tussen de Kroonstraat en de Scheepsdalelaan ligt al jaren een kale betonnen vlakte. Groen Brugge vindt het zonde deze ruimte niet te benutten.

verder lezen

De weg naar de toekomst - 1. Een stad waar het aangenaam wonen is

Valentijn Vyvey - 12-09-2012

In vier delen doe ik mijn visie op Brugge uit de doeken. In het eerste deel gaat het over wonen: dat kan volgens mij nog veel beter en goedkoper.

verder lezen

Cohousing in Sint-Pieters?

Valentijn Vyvey - 17-08-2012

Stad Brugge werkt momenteel aan het omvormen van de oude site van drukkerij Catherine Press naar woonzone ter hoogte van Tempelhof. Deze lokatie is ideaal voor een cohousingproject.

verder lezen

Vraag het aan Valentijn