trefwoord "autoluw"

auteurs

Parkeerplan: werk aan de winkel

Groen Brugge - 04-02-2017

  Op de jongste gemeenteraad kwam nogmaals het Brugse parkeerplan ter sprake. Het is een plan waarvan we de basisprincipes ten volle steunen. Toch zal het wellicht tot heel wat problemen en frustraties leiden omdat er onvoldoende is geïnvesteerd in draagvlak en randvoorwaarden.

verder lezen

Groen Brugge stelt plan voor verkeersluwe stadskern voor

Valentijn Vyvey - 14-05-2013

Steeds meer Europese steden kiezen ervoor het autoverkeer in de binnenstad terug te dringen. Verstandig, vindt Groen Brugge, want de auto heeft in de twintigste eeuw te veel van de publieke ruimte ingepalmd en zo de leefbaarheid van de stad aangetast. Gelukkig is er de laatste jaren een omgekeerde trend. Maar nog niet in Brugge. Groen wil dat Brugge mee de eenentwintigste eeuw instapt en werk maakt van een autoluwe binnenstad.

verder lezen

Geen fietsstraten zonder autoluwe binnenstad voor Groen Brugge

Valentijn Vyvey - 12-03-2013

Schepen van mobiliteit Annick Lambrecht maakte bekend het concept fietsstraten te willen introduceren in Brugge. Sterker zelfs: ze wil van alle straten in de binnenstad fietsstraten maken. Groen Brugge juicht dit ambitieuze plan toe, maar vindt dat het stadsbestuur dan ook andere belangrijke knopen moet doorhakken om de nieuwe situatie haalbaar te maken.

verder lezen

De weg naar de toekomst - 1. Een stad waar het aangenaam wonen is

Valentijn Vyvey - 12-09-2012

In vier delen doe ik mijn visie op Brugge uit de doeken. In het eerste deel gaat het over wonen: dat kan volgens mij nog veel beter en goedkoper.

verder lezen

trefwoorden