trefwoord "fietsen"

auteurs

Verkeersveiligheid in schoolomgevingen: durf keuzes maken

Groen Brugge - 17-04-2017

 Op 22 februari kwam de jonge Yamen om het leven bij een verkeersongeval voor de schoolpoort. Het noodlot of te vermijden? Hoe het ook zij, het ontslaat het ons niet van de verantwoordelijkheid om duidelijke keuzes te maken.

verder lezen

Parkeerplan: werk aan de winkel

Groen Brugge - 04-02-2017

  Op de jongste gemeenteraad kwam nogmaals het Brugse parkeerplan ter sprake. Het is een plan waarvan we de basisprincipes ten volle steunen. Toch zal het wellicht tot heel wat problemen en frustraties leiden omdat er onvoldoende is geïnvesteerd in draagvlak en randvoorwaarden.

verder lezen

Interpellatie: Staat van het wegdek binnenstad

Charlotte Storme - 01-10-2013

De staat van het wegdek van onder meer de Katelijnestraat, Steenstraat, Geldmunstraat, Noord- en Zuidzandstraat, Wollestraat, ’t Zand … is erbarmelijk te noemen.

Behalve dat de Muur van Geraardsbergen bergop of bergaf rijden is, is er geen verschil meer...

verder lezen

Groen Brugge wil opstart fietspoolbeleid

Groen Brugge - 20-05-2013

Dagelijks maken in Brugge zo'n 29.000 leerlingen uit het lagere en het secundair onderwijs de verplaatsing van huis naar school. Te veel van deze verplaatsingen gebeuren met de wagen. Daar moet verandering in komen.

verder lezen

Veiligheid van de actieve weggebruiker in Brugge

Groen Brugge - 27-03-2013

Onlangs vernamen we in de pers het voornemen van het stadsbestuur om de fietsers in onze stad 'in de watten te leggen'. Een mooi voornemen dat we met Groen alleen maar kunnen toejuichen. Het is intussen zelfs voor de hardnekkigste sceptici duidelijk geworden dat de klimaatproblematiek en uitputting van hulpbronnen zeer dringend een andere mobiliteit vereisen, een modal shift. Ook de groeiende automobiliteitsindigestie en de luchtkwaliteit nopen ons tot een duurzame mobiliteit met nadruk op de actieve weggebruiker.

verder lezen

Geen fietsstraten zonder autoluwe binnenstad voor Groen Brugge

Valentijn Vyvey - 12-03-2013

Schepen van mobiliteit Annick Lambrecht maakte bekend het concept fietsstraten te willen introduceren in Brugge. Sterker zelfs: ze wil van alle straten in de binnenstad fietsstraten maken. Groen Brugge juicht dit ambitieuze plan toe, maar vindt dat het stadsbestuur dan ook andere belangrijke knopen moet doorhakken om de nieuwe situatie haalbaar te maken.

verder lezen

Groen wil werk maken van fietsstraten in Brugge

Valentijn Vyvey - 03-10-2012

Elke Bruggeling weet dat fietsen in de Brugse binnenstad een uitdaging kan zijn. Om fietsen in de binnenstad veiliger en aangenamer te maken kunnen fietsstraten volgens Groen Brugge een oplossing zijn.

verder lezen

Brugge is geen parking!

Korneel Sergeant - 10-09-2012

Het idee is simpel, we moeten alleen durven en doen!

verder lezen

trefwoorden