trefwoord "parkeren"

auteurs

Parkeerplan: werk aan de winkel

Groen Brugge - 04-02-2017

  Op de jongste gemeenteraad kwam nogmaals het Brugse parkeerplan ter sprake. Het is een plan waarvan we de basisprincipes ten volle steunen. Toch zal het wellicht tot heel wat problemen en frustraties leiden omdat er onvoldoende is geïnvesteerd in draagvlak en randvoorwaarden.

verder lezen

Breid het “Parkeer en zorg”-project uit

Groen Brugge - 30-01-2017

 Op voorstel van de zorgsector wordt het kortparkeren voor zorgverstrekkers gerealiseerd binnen het ei van Brugge.

Groen Brugge stelt voor om dit uit te breiden tot het volledige grondgebied Brugge, ttz ook in de blauwe zone en de randgemeenten.

 

verder lezen

Duurzame woonprojecten kunnen zonder parkeerplaatsen

Groen Brugge - 15-09-2015

Groen Brugge wil dat het stadsbestuur flexibeler is bij het eisen van parkeerplaatsen bij woonprojecten. Mensen die willen inzetten op duurzame mobiliteit moeten een uitzondering kunnen krijgen op de aanleg van parkeerplaatsen. Zo blijven ze gespaard van soms hoogoplopende kosten voor iets wat ze niet nodig hebben.

verder lezen

Minder parkeerboetes voor de Bruggeling

Groen Brugge - 29-04-2014

De laatste evaluatie van het mobilitietsplan stamt uit 2011. De cijfers over parkeren in de binnenstad gaan over 2008 en 2009. Een half decennium geleden. Dat is geen goede situatie. Eigenlijk zou er jaarlijks een rapport moeten komen op de gemeenteraad met de kerncijfers omtrent mobiliteit. En kel dan kunnen we een objectiveerbaar en meetbaar beleid voeren.  En dat is dringend nodig want de parkeerdruk in de binnenstad zorgt voor wantoestanden en een dure factuur voor de inwoners.

verder lezen

Brugge is geen parking!

Korneel Sergeant - 10-09-2012

Het idee is simpel, we moeten alleen durven en doen!

verder lezen

trefwoorden