trefwoord "fiets"

auteurs

Openstellen Vaartdijkstraat bedreigt fietsveiligheid (Persmededeling 17-2-2016)

Bruno Mostrey - 17-02-2016

Groen Brugge is bezorgd over de beslissing van het stadsbestuur om, naar aanleiding van de werken ter hoogte van de Boeveriepoort, de Vaartdijkstraat tijdelijk open te stellen voor inkomend autoverkeer. Dit brengt de veiligheid van de talrijke fietsers in het gedrang. Bovendien mag dit niet leiden tot het permanent openstellen van deze groene fietsroute.

verder lezen

Fietsambtenaar

Charlotte Storme - 29-06-2013

We zijn als Groene partij zeer verheugd met de aanstelling van een Fietsambtenaar.
Het feit dat dit daarenboven gebeurt op A-niveau, waarvoor een universitair diploma is vereist, kan ons alleen maar nog meer verblijden.

Toch een kanttekening.

verder lezen

Groen Brugge wil opstart fietspoolbeleid

Groen Brugge - 20-05-2013

Dagelijks maken in Brugge zo'n 29.000 leerlingen uit het lagere en het secundair onderwijs de verplaatsing van huis naar school. Te veel van deze verplaatsingen gebeuren met de wagen. Daar moet verandering in komen.

verder lezen

Groen Brugge stelt plan voor verkeersluwe stadskern voor

Valentijn Vyvey - 14-05-2013

Steeds meer Europese steden kiezen ervoor het autoverkeer in de binnenstad terug te dringen. Verstandig, vindt Groen Brugge, want de auto heeft in de twintigste eeuw te veel van de publieke ruimte ingepalmd en zo de leefbaarheid van de stad aangetast. Gelukkig is er de laatste jaren een omgekeerde trend. Maar nog niet in Brugge. Groen wil dat Brugge mee de eenentwintigste eeuw instapt en werk maakt van een autoluwe binnenstad.

verder lezen

Groen wil werk maken van fietsstraten in Brugge

Valentijn Vyvey - 03-10-2012

Elke Bruggeling weet dat fietsen in de Brugse binnenstad een uitdaging kan zijn. Om fietsen in de binnenstad veiliger en aangenamer te maken kunnen fietsstraten volgens Groen Brugge een oplossing zijn.

verder lezen

trefwoorden