alle artikels

auteurs

Kaarterspaviljoen ernstig verwaarloosd

Bruno Mostrey - 18-05-2015

Zondag 17 mei werd het Kennedypark (pleintje “aan den olifant”; aan de Jan Breydellaan in Sint-Andries) heropend. De heraanleg is een feit en het resultaat mag gezien worden. Alleen jammer dat het kaarterspaviljoen voor senioren niet opgeknapt is, want het verkeert in vervallen staat.

verder lezen

Stadsontwikkelingsbedrijf is dode letter — en blijft dat ook: betaalbaar wonen en jongerenvlucht blijken geen prioriteit.

Bruno Mostrey - 30-04-2015

Toen ik het antwoord van burgemeester Landuyt hoorde op mijn vraag in de gemeenteraad naar de stand van zaken omtrent de opstart van het stadsontwikkelingsbedrijf was ik compleet verbouwereerd. “Het stadsontwikkelingsbedrijf blijkt dode letter te zijn en zal dat blijven ook. Dit bestuur vindt het blijkbaar oké dat het vehikel om 1,5 miljoen euro te investeren in betaalbaar wonen niet operationeel wordt. En hoeveel subsidies van hogere overheden lopen we hierdoor mis? Triestig,” verklaart Bruno Mostrey.

verder lezen

Vrouwelijke straatnamen: keuze genoeg

Groen Brugge - 02-04-2015

De keuze voor straatnamen toont de visie van een stad op haar geschiedenis, watwe willen herdenken of eren. We kiezen daarin nog steeds heel traditioneel. Zo zijn er nog steeds te weinig vrouwen een straatnaam krijgen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide cploegen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide clubs.

verder lezen

Met ouderwetse maatregelen haal je jongeren niet naar Brugge

Groen Brugge - 19-03-2015

Sinds 2009 zijn er 818 jongeren minder in Brugge. Dat betekent dat de decennialange tendens van ontgroening zich ook onder dit bestuur doorzet en van Brugge de minst jonge stad van Vlaanderen maakt. De antwoorden van de schepen van jeugd zijn ontgoochelend: dezelfde recepten die al twintig jaar niet werken. Groen Brugge pleit voor een nieuwe visie.

verder lezen

Prettige Valentrein!

Groen Brugge - 17-03-2015

Op vrijdagmorgen 13 februari deelden enkele vroege vogels van Groen Brugge en Groen Oostkamp Valentreinkaartjes  uit aan het station van Brugge kaartjes. Ze wensten de treinreizigers een stipte, vlotte en comfortabele treinrit toe, en hoopten dat er voor hen geïnvesteerd wordt in een betere dienstverlening, toegankelijke stations en bijkomende lijnen. Door hun eigen ideeën voor een ideale treinrit mee te delen konden treinreizigers een treinreis naar Londen of Parijs winnen.  

verder lezen

Brugge moet autopark delen met bewoners

Groen Brugge - 21-02-2015

De stad Brugge heeft een uitgebreid wagenpark. Dat is een dure aangelegenheid, zeker omdat de wagens vaak ongebruikt stilstaan buiten de kantooruren. Groen Brugge vindt dat de stad haar auto's moet delen met de bevolking.

verder lezen

Herziening Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Brugge (Tussenkomst 27-01-2015)

Bruno Mostrey - 02-02-2015

De gemeenteraad moet stemmen over het opstarten van de herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Brugge. Deze herziening is nodig, dat begrijpen we, gezien het vorige GRS toch al van 2006 dateert, maar we zijn met Groen Brugge wel op onze hoede.

verder lezen

Kookeet best op 't Zand

Groen Brugge - 31-01-2015

Vorige week vernamen we dat Kookeet verhuist van 't Zand naar de balkonrotonde. Groen Brugge vindt dit geen goed idee.

verder lezen

Integer beleid in Brugge

Groen Brugge - 30-01-2015

Nu het Brugse stadsbestuur hervormd wordt met Neno, vraagt Groen Brugge een uitgewerkt integriteitsbeleid. Klokkeluidersstatuten, een deontologische code, een controleorgaan, het zijn allemaal onderdelen die bijdragen aan een ethische werking van een bestuur.

verder lezen

Co-working als tijdelijke herbestemming leegstaande panden (Interpelallatie 27-01-2015)

Bruno Mostrey - 28-01-2015

In Tielt zullen startende ondernemers en freelancers binnenkort terecht kunnen in leegstaande panden. Ook Kortrijk lanceerde, onder de naam “Kortrijk Zaait”, een project om de leegstand aan te pakken en ter gelijkertijd starters zeer concreet te ondersteunen met een betaalbare werkplek. Twee vliegen in één klap.

verder lezen

Dubbelrichtingfietspaden op 't Zand

Bruno Mostrey - 20-01-2015

Groen Brugge stelt voor om op de lange zijden van ‘t Zand de fietspaden dubbelrichting te maken. Of om zelfs het plein zo te concipiëren dat fietsers gewoon over het nieuwe plein mogen rijden.

verder lezen

Gelukkig 2015 !!!

Groen Brugge - 30-12-2014

Een jaar waarin Groen Brugge verder werkt voor een groene, duurzame en sociale toekomst voor Brugge.

verder lezen

Groen Brugge voert actie voor een beter openbaar vervoer.

Groen Brugge - 27-12-2014

Op 12 december organiseerde Groen Brugge een sensibiliseringsactie aan het station van Brugge. De vroege reizigers kregen een flyer met de voorstellen van Groen: betere dienstverlening in kleine stations en regionale lijnen, stop de besparingen bij de NMBS van 2.1 miljard euro en investeer opnieuw in infrastructuur, geef aan pendelaars de stipte, vlotte en comfortabele treinrit die ze verdienen.

verder lezen

recentere artikels oudere artikels

trefwoorden