alle artikels

auteurs

Met stevige kabas naar de Brugse markten (Interpellatie 30-06-2015)

Bruno Mostrey - 29-06-2015

http://www.waregem.be/sites/waregem/files/assets/yvanvh/markt7.jpgIn Anderlecht zijn het bestuur en de marktkramers overeengekomen om de plastiek zakjes op termijn te bannen van hun markt. Enkele dagen geleden bande ook Jette de plastiek zakjes. Laat dit bestuur initiatief nemen en afspreken met alle marktkramers om gezamenlijk de plastiek zakjes af te zweren.

verder lezen

Minder veiligheid voor Bruggeling door kosten voetbal

Groen Brugge - 29-06-2015

De lokale politie Brugge voorziet veel middelen voor het bewaren van de veiligheid op voetbalmatchen. Dit gaat ten koste van middelen die elders kunnen worden ingezet. Groen Brugge wil een faire bijdrage van de voetbalploegen.

verder lezen

Eerste reactie op nieuw ontwerp ‘t Zand

Bruno Mostrey - 17-06-2015

Op het eerste zicht charmeert dit concept. Het feit dat gekozen wordt voor extra groen in de vorm van 150 lindes, het feit dat een rei-arm opengelegd wordt en dat het Albertpark nu ook omheen het Concertgebouw zal krullen, zijn zeker geen slechte voorstellen. Evenals het feit dat de auto niet meer omheen het plein zal kunnen rijden, lijken veelbelovend om van 't Zand een aangenaam ontmoetingsplein te maken. (...) De belangrijkste vraag die bij ons opkomt, is hoe het met de mobiliteit zal uitdraaien.

verder lezen

Financieringstekorten bij de politie

Groen Brugge - 29-05-2015

De federale normen die de politiefinanciering regelen benadelen de Brugse politie. Dit heeft haar impact op de politiewerking, zo zijn er minstens 20 voltijdse equivalenten tekort. De Bruggelingen in Brussel moeten dit dingend aanpakken.

verder lezen

Investeren in de Brugse Toekomst

Groen Brugge - 27-05-2015

We zijn bijna halverwege de legislatuur. Hoewel het geld klaarstaat in het Toekomstfonds blijven de investeringen uit. Gebrek aan ideeën? Of is er meer aan de hand?

verder lezen

Gemeenschapsmunt grote meerwaarde voor Brugge

Groen Brugge - 26-05-2015

Een lokale munt is een meerwaarde voor de stad. Ze kan vijwiligerswerk stimuleren, zwerfvuil trefzeker tegengaan, zorgvragen beantwoorden, lokale winkeliers ondersteunen. Kortom redenen genoeg om het ook in Brugge te doen.

verder lezen

Kaarterspaviljoen ernstig verwaarloosd

Bruno Mostrey - 18-05-2015

Zondag 17 mei werd het Kennedypark (pleintje “aan den olifant”; aan de Jan Breydellaan in Sint-Andries) heropend. De heraanleg is een feit en het resultaat mag gezien worden. Alleen jammer dat het kaarterspaviljoen voor senioren niet opgeknapt is, want het verkeert in vervallen staat.

verder lezen

Stadsontwikkelingsbedrijf is dode letter — en blijft dat ook: betaalbaar wonen en jongerenvlucht blijken geen prioriteit.

Bruno Mostrey - 30-04-2015

Toen ik het antwoord van burgemeester Landuyt hoorde op mijn vraag in de gemeenteraad naar de stand van zaken omtrent de opstart van het stadsontwikkelingsbedrijf was ik compleet verbouwereerd. “Het stadsontwikkelingsbedrijf blijkt dode letter te zijn en zal dat blijven ook. Dit bestuur vindt het blijkbaar oké dat het vehikel om 1,5 miljoen euro te investeren in betaalbaar wonen niet operationeel wordt. En hoeveel subsidies van hogere overheden lopen we hierdoor mis? Triestig,” verklaart Bruno Mostrey.

verder lezen

Vrouwelijke straatnamen: keuze genoeg

Groen Brugge - 02-04-2015

De keuze voor straatnamen toont de visie van een stad op haar geschiedenis, watwe willen herdenken of eren. We kiezen daarin nog steeds heel traditioneel. Zo zijn er nog steeds te weinig vrouwen een straatnaam krijgen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide cploegen.

verder lezen

Stadionvoorstel van Cercle grote stap in goede richting

Groen Brugge - 24-03-2015

Het plan van Cercle toont op veel punten gelijkenissen met de standpunten die Groen Brugge doorheen de jaren consequent innam in het stadiondossier. De keuze voor Jan Breydel, het STOP principe, een milieubewuste aanpak, het zuinige mulitfunctionele ruimtegebruik ingebed in het stadsweefsel...zijn allemaal aspecten die de goedkeuring en steun van Groen Brugge wegdragen. Toch blijven we hopen op 1 stadion voor beide clubs.

verder lezen

Met ouderwetse maatregelen haal je jongeren niet naar Brugge

Groen Brugge - 19-03-2015

Sinds 2009 zijn er 818 jongeren minder in Brugge. Dat betekent dat de decennialange tendens van ontgroening zich ook onder dit bestuur doorzet en van Brugge de minst jonge stad van Vlaanderen maakt. De antwoorden van de schepen van jeugd zijn ontgoochelend: dezelfde recepten die al twintig jaar niet werken. Groen Brugge pleit voor een nieuwe visie.

verder lezen

Prettige Valentrein!

Groen Brugge - 17-03-2015

Op vrijdagmorgen 13 februari deelden enkele vroege vogels van Groen Brugge en Groen Oostkamp Valentreinkaartjes  uit aan het station van Brugge kaartjes. Ze wensten de treinreizigers een stipte, vlotte en comfortabele treinrit toe, en hoopten dat er voor hen geïnvesteerd wordt in een betere dienstverlening, toegankelijke stations en bijkomende lijnen. Door hun eigen ideeën voor een ideale treinrit mee te delen konden treinreizigers een treinreis naar Londen of Parijs winnen.  

verder lezen

Brugge moet autopark delen met bewoners

Groen Brugge - 21-02-2015

De stad Brugge heeft een uitgebreid wagenpark. Dat is een dure aangelegenheid, zeker omdat de wagens vaak ongebruikt stilstaan buiten de kantooruren. Groen Brugge vindt dat de stad haar auto's moet delen met de bevolking.

verder lezen

Herziening Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Brugge (Tussenkomst 27-01-2015)

Bruno Mostrey - 02-02-2015

De gemeenteraad moet stemmen over het opstarten van de herziening van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Brugge. Deze herziening is nodig, dat begrijpen we, gezien het vorige GRS toch al van 2006 dateert, maar we zijn met Groen Brugge wel op onze hoede.

verder lezen

recentere artikels oudere artikels

trefwoorden