alle artikels

auteurs

Privébewaking of controle op smokkel in de haven?

Groen Brugge - 25-05-2016

I

n haar tussenkomt omtrent transitmigranten in Zeebrugge stelde de Brugse NVA dat ze privébewaking wil. Haar eigen minister wil echter niet de controle op smokkel op een aanvaardbaar niveau brengen om economische drogredenen. Ondanks een significante stijging van de smokkel in 4 jaar. Groen vindt openbare orde een zaak van de samenleving en wil dat misdadige bendes worden aangepakt..

verder lezen

Zacht water voor Brugge? — Ontkalken op niveau van de watermaatschappij (Interpellatie 23-05-2016)

Bruno Mostrey - 24-05-2016

Als we de waterhardheid in Brugge kunnen verminderen, eventueel tot het wettelijke minimum of net daarboven, hebben we een maatregel die goed is voor ons leefmilieu en voor onze geldbuidel.

verder lezen

Kanttekeningen bij de nieuwe Opknappremie (Tussenkomst 26 april 2016)

Bruno Mostrey - 23-05-2016

Een aantal opties om investeringen te doen om minder energie te verbruiken worden in dit reglement niet gesteund. Dat is bijzonder jammer en het wordt als financieel onhaalbaar geacht om ze vanuit met de stadskas te betoelagen. Maar ze zijn wel cruciaal ook omwille van onze klimaatdoelstellingen.

verder lezen

Bijna 100 euro subsidie per vliegticket? Waanzin

Groen Brugge - 12-05-2016

Onder het mom van inkomend toerisme wordt 180.000 euro gegeeven aan Jetair door de VZW Toeristische ontsluiting, waarvan 30.000 door Brugge. Voor deze klimaatonvriendelijke subsidie landen maximaal 1956 Spaanse toeristen in Oostende. 92 subsidie per inkomende toerist dus.

verder lezen

Hondenweides voor Brugse gemeenten

Groen Brugge - 10-05-2016

 In september 2013 ondernamen raadsleden Eric Lagrou (NVA), Sammy Roelant (Groen) en Jean-Marie Deplancke (Open VLD) samen constructieve actie voor het opstarten van Hondenspeelweides in onze stad. Intussen nam het stadsbestuur dit voorstel over: er komen de volgende jaren verschillende hondenweides in Brugse deelgemeenten. De bedoeling is dat er in eerste instantie komen er Hondenspeelweides in De koude Keuken in Sint-Andries (0,4 ha), Poelweg in Sint-Pieters (0,25 ha) en waarschijnlijk ook in het sportpark van Koolkerke. De oppositieraadsleden zijn tevreden met het succes van hun voorstel en willen opbouwend meewerken aan de realisatie.

verder lezen

Groene Pluim voor Buddy-project van LOI

Groen Brugge - 05-05-2016

 Op haar jongste Lentedrink reikte Groen Brugge een Groene Pluim uit aan het Buddy-project van het OCMW van Brugge. Binnen dit project, gecoördineerd door het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) van het OCMW zetten vrijwilligers zich in voor een betere integratie van asielzoekers. Met deze Groene Pluim willen we het enorme belang van vrijwilligerswerk in de verf zetten en tegelijk duidelijk maken dat er heel wat positief werk wordt verricht bij de opvang van ontheemde mensen, ook door het OCMW.

verder lezen

Brugse stilstand blijkt uit jaarrekening 2015 (Tussenkomst 26-04-2016)

Bruno Mostrey - 27-04-2016

Een manier om voorzichtig te zijn met het geld van de Bruggeling is om niets uit te geven. En het lijkt wel of dit bestuur deze piste heeft gekozen om de stadsfinanciën te vrijwaren.

verder lezen

Onze democratie hangt uit de hengsels

Bruno Mostrey - 27-04-2016

Wat zich gisteren in de gemeenteraad van Brugge afspeelde was gedoemd om te gebeuren. De kruik gaat zolang te water tot ze barst. Het is namelijk een oud zeer. De raadsleden van de oppositie worden beschouwd als tweederangsraadsleden. Daar komt het in wezen wel op neer.

verder lezen

Brugge besteedt klimaatplan uit aan vervuilende multinational

Groen Brugge - 19-04-2016

Toen Brugge in 2013 schoorvoetend de 21 ste eeuw binnenstapte met het idee voor een klimaatplan steunden we met Groen Brugge dit idee, constructief als steeds. Halverwege de legislatuur stellen we echter met ontgoocheling en kwaadheid vast dat het klimaatplan op greenwashing dreigt uit te draaien. Als klap op de vuurpijl blijkt dat Brugge gekozen heeft voor Engie als partner, het vroegere Suez, moederbedrijf van Electrabel: net de slechtste leerling in de klimaatklas.

verder lezen

Geen vluchtelingenopvang in Zeebrugge? Reconversie Terrein Knaepen moet nu vooruit! (Persmededeling 17-03-2016)

Bruno Mostrey - 17-03-2016

Tussen neus en lippen kondigde Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, gisteren op Focus-televisie aan dat er dan toch geen vluchtelingen opgevangen zullen worden in Zeebrugge. Eerder werd het terrein Knaepen hiervoor aangeduid. Nu mag Stad Brugge niet langer talmen met de beloofde reconversie van dit terrein tot groene buffer tussen de stationswijk en de hoogspanningscentrale in Zeebrugge.

verder lezen

Vluchtelingen in Zeebrugge (Interpellatie 23-02-2016)

Bruno Mostrey - 25-02-2016

We hebben een gemeenschappelijk doel: we willen geen kamp zoals “The Jungle” in Calais of het kamp in Duinkerke. Die kampen zijn plaatsen waar transmigranten in onmenselijke omstandigheden moeten leven en waar ze te vaak, of zelfs altijd, slachtoffer worden van mensensmokkelaars die hen veel geld laten betalen voor dikwijls levensgevaarlijke pogingen om het kanaal over te steken en die hen verkeerde informatie influisteren en foutieve perspectieven geven.

verder lezen

Lentedrink met Kristof Calvo op 20 maart

Groen Brugge - 23-02-2016

Op 20 maart houdt Groen Brugge haar traditionele Lentedrink. Met een hapje en een drankje én met Kristof Calvo, die ons warm maakt voor een nieuwe plaats voor de politiek. Mis dit niet en schrijf nu in!

verder lezen

Openstellen Vaartdijkstraat bedreigt fietsveiligheid (Persmededeling 17-2-2016)

Bruno Mostrey - 17-02-2016

Groen Brugge is bezorgd over de beslissing van het stadsbestuur om, naar aanleiding van de werken ter hoogte van de Boeveriepoort, de Vaartdijkstraat tijdelijk open te stellen voor inkomend autoverkeer. Dit brengt de veiligheid van de talrijke fietsers in het gedrang. Bovendien mag dit niet leiden tot het permanent openstellen van deze groene fietsroute.

verder lezen

Boomverjonging? (Tussenkomst 26-01-2016)

Bruno Mostrey - 15-02-2016

Dit beleid kampt duidelijk met een probleem van geloofwaardigheid en vertrouwen, geachte schepen. U kan pronken met Latijnse boomnamen en bij hoog en laag beweren dat u er alles aan doet om bomen te sparen. Maar de eerste de beste tegen-expertise die een burger laat uitvoeren, toonde aan dat een gevelde boom niet ziek was.
En als ik deze zomer aan de Conzettbrug, aan de Coupure, een geel plakkaat zie hangen om een linde te kappen, verdiep ik mij er ook eens in.

verder lezen

Waar is de menselijkheid?

Groen Brugge - 15-02-2016

Onze partij nam met afschuw kennis van de gebeurtenissen afgelopen vrijdagochtend in Zeebrugge, waar bij een politie-actie verschillende mensen zonder geldige verblijfsvergunning zijn opgepakt en hun spullen zomaar in de vuilniswagen zijn beland of werden in beslag genomen. We vragen dringend meer menselijkheid in de omgang met deze mensen en zullen de plaatselijke verantwoordelijken ter verantwoording roepen.

verder lezen

recentere artikels oudere artikels

trefwoorden