alle artikels

auteurs

kiezende kiekens

Pascal Cornet - 14-09-2012

Slogans bedenken is een ernstig werk...

verder lezen

Zelf het goede voorbeeld tonen.

Millie Hemelsoen - 14-09-2012

Als toekomstige moeder is mijn grootste bekommernis de toekomst van mijn kind. Door mij in te zetten bij Groen hoop ik dat we samen het verschil kunnen maken.

Zelf probeer ik op zoveel mogelijk manieren het goede voorbeeld te tonen, door mijn principes na te leven en zo groen mogelijk te leven. 

verder lezen

debat in het hol van de leeuw

Pascal Cornet - 13-09-2012

Onze lijsttrekker trok ferm zijn streng op het door Unizo georganiseerde debat in het poepchique Parkhotel...

verder lezen

canvassen in Zeebrugge

Pascal Cornet - 13-09-2012

Elke kandidaat die opkomt in een stad, zou elk onderdeel van die stad moeten kennen. Kent u Zeebrugge? Er gaan canvassen is een goede introductie.

verder lezen

De weg naar de toekomst - 1. Een stad waar het aangenaam wonen is

Valentijn Vyvey - 12-09-2012

In vier delen doe ik mijn visie op Brugge uit de doeken. In het eerste deel gaat het over wonen: dat kan volgens mij nog veel beter en goedkoper.

verder lezen


Notice: html_image: unable to find '/opt/www/treeviewbvba3/web/temp.trotsopdetoekomst.be/skylimit/uploads/thumb_' in /opt/www/treeviewbvba3/web/temp.trotsopdetoekomst.be/skylimit/libs/smarty/plugins/function.html_image.php on line 99

Politieke Praatjes (1)

- 12-09-2012

Jarenlang stond ik elke ochtend met mijn toen nog kleine kinderen op de bus te wachten in de Vrijheidstraat in Assebroek. Het was aangenaam wachten, want de bushalte werd geflankeerd door een mooi stuk groen waaronder een paar forse platanen. Op privé-domein, dat wel. Het bosje lag op de terreinen waar o.m. enkele intercommunales en het WES gevestigd zijn. Maar privé of niet, dat stukje groen gaf de straat karakter en was bovendien beschermd door de toenmalige structuurplannen. De eigenaars konden slechts een beperkt gedeelte van hun terrein verharden.

Maar zoals het de voorbije jaren in Brugge wel meer gebeurde: structuurplannen zijn er om gewijzigd te worden vooral als projectontwikkelaars geld en grond ruiken. En plots werd het te verharden gedeelte behoorlijk uitgebreid. Een beetje vreemd want toen enkele buurtbewoners begin de jaren 2000 informeerden naar de mogelijkheid om een alternatief fietspad op die terreinen aan te leggen werd er wel gezwaaid met die structuurplannen. Nu ja, de plannen werden dus aangepast en binnen de kortste keren verscheen het gevreesde gele aanplakbiljet. Even later werden de  platanen samen met  de andere bomen en struiken gerooid. Met pijn in het hart, heb ik nog een jong beukje van de afvalhoop gered.  Het staat nu in mijn tuin te groeien. Niet bepaald op een goeie plek want ik had het boompje een tijdelijke plaats gegeven en wie me kent weet het al: ik ben het eerlijk gezegd wat uit het oog verloren en het staat nu naast mijn krulwilg te groeien.

Even later werd, wat ooit een mooie strook groen was, vervangen door enkele naar mijn bescheiden mening niet bepaald smaakvolle rijwoningen. De werken hebben enkele jaren stilgelegen want toen kwam de economische crisis van 2008 en bleek de woningnood in de Vrijheidsstraat toch minder hoog dan onze beleidsmakers ons wijsmaakten. Pas vorig jaar werden de woningen afgewerkt en zijn ze inmiddels bewoond. En o ja, er was compensatie voor de verdwenen platanen en beuken. Elke bewoner heeft inmiddels een boompje in zijn voortuin staan. Die voortuinen zijn zuidgericht, dus éénmaal die bomen een volwassen lengte hebben bereikt, zullen ze die woningen veel licht en warmte ontnemen waardoor de stookkosten voor de bewoners weer zullen oplopen. Daar is duidelijk niet erg over nagedacht. En dat is nooit de sterkste kant geweest van het ruimtelijk beleid in Brugge.

 

verder lezen

communicatietraining

Pascal Cornet - 10-09-2012

Een publiek optreden moet goed worden voorbereid...

verder lezen

Brugge is geen parking!

Korneel Sergeant - 10-09-2012

Het idee is simpel, we moeten alleen durven en doen!

verder lezen

twaalfde man

Pascal Cornet - 10-09-2012

Over sommige verkiezingsslogans is bijzonder goed nagedacht...

verder lezen

Paralympics gesloten

Bart Sarazijn - 09-09-2012

De Paralympics zijn afgesloten in Londen.  Het  waren hoogstaand spelen, waarin we als klein landje toch 7 medailles behaalden.

verder lezen

op bezoek bij Remi

Pascal Cornet - 07-09-2012

door samen op een lijst te staan leer je nieuwe mensen kennen

verder lezen

gekleurd

Pascal Cornet - 06-09-2012

De wereld waarin we leven wordt steeds gekleurder...

verder lezen

2 kandidaten, 2 vrouwen, verschillende partijen.

Remi Cansse - 04-09-2012

De Pers halen is in verkiezingstijd is  altijd interessant. Zie :http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=33491

verder lezen

kennismaking met de campagnewebsite

Pascal Cornet - 03-09-2012

samenkomst in Bruno's café

verder lezen

politici en sociale media

Pascal Cornet - 30-08-2012

een interessante link voor wie beseft dat het bij het hengelen naar meer bekendheid en sympathietoch maar beter is voorzichtig te zijn met de nieuwe communicatiemedia...

verder lezen

recentere artikels oudere artikels

trefwoorden