alle artikels

auteurs

Groen Brugge kiest nieuw partijbestuur

Groen Brugge - 03-02-2013

Afgelopen donderdag verkoos de Algemene Vergadering van Groen Brugge een nieuw partijbestuur, inclusief dagelijks bestuur. David Vanholsbeeck wordt de nieuwe voorzitter, Valentijn Vyvey ondervoorzitter en Trui Driesens afdelingssecretaris.

verder lezen

Motivatie kandidatuur ondervoorzitter

Valentijn Vyvey - 31-01-2013

Vanavond wordt op een algemene vergadering een nieuw bestuur voor Groen Brugge verkozen. Als kandidaat ondervoorzitter schreef deze motivatiespeech voor de aanwezige leden.

verder lezen

Simonne 't Kindt overleden

Groen Brugge - 20-01-2013

Met droefnis melden we dat Simonne 't Kindt van ons is heengegaan op 17 januari. Simonne stond in de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 op de 41ste plaats op de lijst van Groen Brugge. In december 1978 was zij reeds een pionier op de toenmalige groene lijst in Brugge bij de nationale verkiezingen. In 1987 volgde ze Erik Vereecke op als provincieraadslid.

verder lezen

Het bussen

Bart Sarazijn - 13-10-2012

Dit laatste bloggje is meer een klein filmverslag over het bussen omdat 1 filmpje  meer zegt dan duizend woorden.

verder lezen

'Jonge', kersverse kandidaat voor Groen Brugge

Karin Robert - 13-10-2012

Een degelijk resultaat van de Stadsomroep voor 'gedrevenheid' en 'overtuigingskracht'!

verder lezen

Onze breekpunten en hoe ze te interpreteren

David Vanholsbeeck - 11-10-2012

Onze partij krijgt de jongste tijd heel wat positieve feedback in Brugge, hetgeen toch wel lijkt te betekenen dat we goed bezig zijn :-) Maar soms zit er al eens een negatieve of kritische reactie bij, zoals er nu enkele zijn gekomen n.a.v. de recente persmededeling waarbij we een aantal breekpunten voor mogelijke coalitiedeelname hebben geformuleerd.

Specifiek stelde iemand zich de vraag waarom we van het tegengaan van GAS-boetes (GAS = gemeentelijke administratieve sancties) een breekpunt maakten, zoals in DS/HNB stond te lezen, zeker omdat het daardoor leek alsof we te weinig de nadruk legden op groene thema's, sociaal beleid e.d.m. Bovendien: keurde Groen dan overlast, afval achterlaten, wildplassen, ... goed?

Een antwoord daarop.

verder lezen

Een autoluwe binnenstad: het plan van Groen

Valentijn Vyvey - 10-10-2012

Een kort overzicht over hoe Groen de binnenstad autoluw wil maken.

verder lezen

sociaal Groen

Pascal Cornet - 08-10-2012

Groen heeft zeker sociale programmapunten, dat betwist ik niet. Maar Groen wordt vaak niet gepercipieerd als een sociale partij. Hoe kunnen wij daar iets aan doen?

verder lezen

In discussie met de Brugse bevolking

Klaas Janssens - 05-10-2012

Doorheen een campagneronde kom je interessante mensen met bijhorende interessante verhalen tegen. Een oudere vrouw vroeg terecht naar onze positie over de ouderen in onze stad.

verder lezen

Een korte visie

Klaas Janssens - 05-10-2012

Wil jij ook ruimte? Om te ontwikkelen, te innoveren, te ontspannen, te wonen? Heb jij ook genoeg van de Brugse stadspolitiek die gericht is op een status quo?

verder lezen

Groen op debat bij jongeren

Klaas Janssens - 05-10-2012

1 oktober mocht Groen op debat in het Koninklijk Atheneum in Sint-Michiels, een korte synthese.

verder lezen

Waarom bij Groen ?

Bart Sarazijn - 03-10-2012

Deze blog komt er op vraag van een aantal leden, wat een moeilijke opgave wordt.  Omdat het over mijn vorige (NatuurWet)Partij gaat en die partij was  niet zomaar een partij.

verder lezen

Groen wil werk maken van fietsstraten in Brugge

Valentijn Vyvey - 03-10-2012

Elke Bruggeling weet dat fietsen in de Brugse binnenstad een uitdaging kan zijn. Om fietsen in de binnenstad veiliger en aangenamer te maken kunnen fietsstraten volgens Groen Brugge een oplossing zijn.

verder lezen

Groen moet radicaler!

Pascal Cornet - 01-10-2012

‘Groen zal radicaal zijn of Groen zal niet zijn.’ Dat schreef ik hier in een eerdere bijdrage. Ik schrok een beetje van die boude uitspraak en heb er dus een beetje dieper over nagedacht. Ziehier enkele bevindingen. Ze sluiten aan bij mijn impulisieve uitspraak, die ik dus niet moet herroepen. Ik koppel mijn bevindingen aan concrete voorstellen – zo wordt dit geen abstract ideologisch discours.

verder lezen

bussen

Pascal Cornet - 01-10-2012

De specifieke activiteit 'bussen' leidt tot specifieke waarnemingen...

verder lezen

recentere artikels oudere artikels

trefwoorden