alle artikels

auteurs

Geen fietsstraten zonder autoluwe binnenstad voor Groen Brugge

Valentijn Vyvey - 12-03-2013

Schepen van mobiliteit Annick Lambrecht maakte bekend het concept fietsstraten te willen introduceren in Brugge. Sterker zelfs: ze wil van alle straten in de binnenstad fietsstraten maken. Groen Brugge juicht dit ambitieuze plan toe, maar vindt dat het stadsbestuur dan ook andere belangrijke knopen moet doorhakken om de nieuwe situatie haalbaar te maken.

verder lezen

Zeebrugge: enkel problemen en vragen of zijn er ook antwoorden en oplossingen? (tussenkomst gemeenteraad 26-02-2013)

Charlotte Storme - 10-03-2013

Reeds jaren stellen de inwoners van Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege zich vragen. Vragen die hun toekomst aan belangen. Een duidelijk antwoord werd hen tot op vandaag nooit gegeven.

verder lezen

24 maart: lentedrink Groen Brugge

Groen Brugge - 10-03-2013

Groen Brugge nodigt u uit voor haar eerste Lentedrink op 24 maart 2013. Die vindt plaats in Dienstencentrum Van Volden, Jan Dumeryplein 1 (in de Boeveriestraat), te Brugge.

verder lezen

Sluitingsuur voor Vuurmolen?

Bruno Mostrey - 08-03-2013

De komende twee maanden zullen heel wat late feestneuzen een alternatief moeten zoeken in de late uurtjes. De burgemeester besloot immers om bij wijze van sanctie café De Vuurmolen een sluitingsuur op te leggen om zes uur 's nachts. Groen Brugge is het daar niet mee eens. Liever een uitgaansverbod voor diegenen die het uitgaansleven verpesten dan een sluitingsuur dat iedereen treft die wel leuk uitgaat en ook de horeca raakt.

verder lezen

Liever geen sociale koopwoningen in Duivenkeet

Bruno Mostrey - 02-03-2013

Groen Brugge is geen voorstander van sociale koopwoningen in de wijk Duivenkeet, zoals recent werd voorgesteld door het nieuwe stadsbestuur. Deze schieten doorgaans immers hun sociaal doel voorbij. Beter wordt voluit gekozen voor sociale huurwoningen en voor het systeem van Community Land Trusts (CLT’s), dat in Brussel en Gent al ingang heeft gevonden.

verder lezen

Opschorting alcoholverbod (tussenkomst gemeenteraad 26-02-2013)

Bruno Mostrey - 27-02-2013

Als we het advies van de politie goed bekijken, leren we dat het definitief afschaffen van dit verbod de enige logische keuze is, ondanks het feit dat dit advies letterlijk het behoud vraagt.

verder lezen

Groen Brugge kiest nieuw partijbestuur

Groen Brugge - 03-02-2013

Afgelopen donderdag verkoos de Algemene Vergadering van Groen Brugge een nieuw partijbestuur, inclusief dagelijks bestuur. David Vanholsbeeck wordt de nieuwe voorzitter, Valentijn Vyvey ondervoorzitter en Trui Driesens afdelingssecretaris.

verder lezen

Simonne 't Kindt overleden

Groen Brugge - 20-01-2013

Met droefnis melden we dat Simonne 't Kindt van ons is heengegaan op 17 januari. Simonne stond in de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 op de 41ste plaats op de lijst van Groen Brugge. In december 1978 was zij reeds een pionier op de toenmalige groene lijst in Brugge bij de nationale verkiezingen. In 1987 volgde ze Erik Vereecke op als provincieraadslid.

verder lezen

Het bussen

Bart Sarazijn - 13-10-2012

Dit laatste bloggje is meer een klein filmverslag over het bussen omdat 1 filmpje  meer zegt dan duizend woorden.

verder lezen

'Jonge', kersverse kandidaat voor Groen Brugge

Karin Robert - 13-10-2012

Een degelijk resultaat van de Stadsomroep voor 'gedrevenheid' en 'overtuigingskracht'!

verder lezen

Onze breekpunten en hoe ze te interpreteren

David Vanholsbeeck - 11-10-2012

Onze partij krijgt de jongste tijd heel wat positieve feedback in Brugge, hetgeen toch wel lijkt te betekenen dat we goed bezig zijn :-) Maar soms zit er al eens een negatieve of kritische reactie bij, zoals er nu enkele zijn gekomen n.a.v. de recente persmededeling waarbij we een aantal breekpunten voor mogelijke coalitiedeelname hebben geformuleerd.

Specifiek stelde iemand zich de vraag waarom we van het tegengaan van GAS-boetes (GAS = gemeentelijke administratieve sancties) een breekpunt maakten, zoals in DS/HNB stond te lezen, zeker omdat het daardoor leek alsof we te weinig de nadruk legden op groene thema's, sociaal beleid e.d.m. Bovendien: keurde Groen dan overlast, afval achterlaten, wildplassen, ... goed?

Een antwoord daarop.

verder lezen

Een autoluwe binnenstad: het plan van Groen

Valentijn Vyvey - 10-10-2012

Een kort overzicht over hoe Groen de binnenstad autoluw wil maken.

verder lezen

sociaal Groen

Pascal Cornet - 08-10-2012

Groen heeft zeker sociale programmapunten, dat betwist ik niet. Maar Groen wordt vaak niet gepercipieerd als een sociale partij. Hoe kunnen wij daar iets aan doen?

verder lezen

In discussie met de Brugse bevolking

Klaas Janssens - 05-10-2012

Doorheen een campagneronde kom je interessante mensen met bijhorende interessante verhalen tegen. Een oudere vrouw vroeg terecht naar onze positie over de ouderen in onze stad.

verder lezen

recentere artikels oudere artikels

trefwoorden