alle artikels

auteurs

Groen Brugge gaat voor een dementievriendelijke stad

Groen Brugge - 13-07-2018

Maandag 2 juli bezochten lijsttrekker Raf Reuse en partijbestuurslid Karin Robert (plaats 4 op de lijst) Foton, het Brugs expertisecentrum dementie, in aanwezigheid van Ere-Vlaams volksvertegenwoordiger Mieke Vogels en Elke Van den Brandt, Vlaams Volksvertegenwoordiger voor Groen voor Brussel-Hoofdstad.

verder lezen

Nicolas De Roo en Ben Lierman versterken de lijst van Groen Brugge

Groen Brugge - 13-07-2018

Nicolas De Roo prijkt op plaats 29 op de lijst van Groen Brugge voor de komende verkiezingen. Nicolas is een geboren en getogen fiere Bruggeling en buschauffeur bij De Lijn. 

Ben Lierman versterkt vanop de 32ste plaats onze lijst. Ben is aanspreekpunt in zijn buurt te Assebroek en Vredesactivist in hart en nieren.

 

verder lezen

Groen Brugge presenteert een vernieuwend Groen busplan met een nieuwe visie op mobiliteit en openbaar vervoer

Groen Brugge - 29-06-2018

De afgelopen legislatuur stond in het teken van een hoog oplopende discussie tussen De Lijn en de stad Brugge over de bediening van de binnenstad. De discussie werd soms zeer persoonlijk gevoerd waarbij de (directie van) De Lijn voor de burgemeester kop van Jut was. Het gevolg van zes jaar gebakkelei is zichtbaar in omgelegde reisroutes, haltes die soms wel, soms niet gebruikt kunnen worden, een afkalvend busgebruik en eigen stedelijke dieselbusjes die je kunt gebruiken om van het Zand naar de Brooklyn te rijden. Voorgesteld als een gedurfde, vernieuwende visie is dit eigenlijk een regelrechte afgang voor een stad als Brugge die jarenlang schouder aan schouder met De Lijn de voortrekker was voor duurzame mobiliteit.

Groen Brugge ziet het anders en beter

verder lezen

Elke Saey versterkt de Groen lijst in Brugge

Groen Brugge - 22-06-2018

Elke, een gedreven vrouw met een hoopvol herstelverhaal

Elke Saey versterkt de Groen-lijst in Brugge en gaat voluit voor een zorgzame stad.  Dit doet ze vanuit een persoonlijk verhaal.

verder lezen

Jong Groen Brugge stelt zijn kandidaten voor, lijst gemeenteraadsverkiezingen

Groen Brugge - 25-05-2018

Vandaag stelden Raf Reuse, de jongste lijsttrekker van Brugge en Janos Braem (plaats 3) de drie andere leden van Jong Groen voor die op de lijst van Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen zullen staan.

Jong Groen is mooi vertegenwoordigd en neemt op de lijst de plaatsen 14, 15 en 16 in.

verder lezen

Advies vernietigend voor keuze Visartsluis

Groen Brugge - 15-05-2018

SARO, de Strategische Adviesraad Ruimtelijke ordening en Onroerend Erfgoed, heeft z’n advies over de nieuwe Visartsluis klaar. De raad geeft dit advies naar aanleiding van de beslissing van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), om voor de nieuwe sluis, de optie Visart te kiezen. Van bij het begin heeft Groen Brugge tegen deze beslissing geprotesteerd. 

verder lezen

Voorstelling plaats 9 lijst Groen Brugge

Groen Brugge - 11-05-2018

Op de negende plaats, lijst Groen Brugge, staat Johan Michels.

Johan is een gepassioneerd amateurmuzikant en gaat in zijn vrije tijd graag wandelen, joggen en fietsen.

Hij is al bijna 40 jaar woonachtig in Zeebrugge en werkt als havenverkeersleider in de haven.

verder lezen

Voorstelling plaats 8 lijst Groen Brugge

Groen Brugge - 04-05-2018

De achtste plaats op de lijst van Groen Brugge voor de gemeenteraadsverkiezingen is voor Rika Savat.

Zij is Bruggelinge vanaf het eerste uur, liep school in het St.Andreaslyceum in St Kruis, studeerde daarna Germaanse aan de KUL. Daar ontmoette zij haar partner, Jo Libbrecht.

Samen met Jo en een groep gedreven mensen zet Rika haar schouders onder het Cohousing Project Eikenberg te Sint-Kruis, een project met doorgedreven ecologische en sociaalinclusieve doelen. 

verder lezen

Groen Brugge opent kiescampagne ... Welkom op ons eerste huiskamer - en bardebat!

Groen Brugge - 28-04-2018

Groen groeit...Ook in Brugge.  We ijveren voor een gezonde stad waar het goed is om te wonen en samen te leven.  Iedereen wint bij een samenleving die menselijker, eerlijker en gezonder is.

Kom praten met ons over Brugge, over politiek en maak kennis met onze gemeenteraadsleden, onze lijsttrekker en de andere zichtbare kandidaten op één van onze debatvoormiddagen en dat in een gemoedelijke sfeer met een glaasje en een hapje.  

Omdat jouw idee ons programma mee kan verrijken!

Van links naar rechts: Karin Robert @4, Janos Braem @3, Marleen Ryelandt @2, Raf Reuse @1, Charlotte Storme @lijstduwer, Andries Neirynck@5

verder lezen

Hier in Brugge - lees het nieuwe Groen-krantje nu al online

Groen Brugge - 24-04-2018

De komende dagen gaan onze fantastische vrijwilligers de Brugse brievenbussen van ons nieuwste krantje voorzien. Hoewel politiek drukwerk officiëel niet meetelt als reclame, respecteert Groen Brugge de geen-reclame-stickertjes en slaan we die bussen over. Je kan de digitale versie hier downloaden.

verder lezen

Groen Brugge werd tweede op quizavond van De Sleutel

Groen Brugge - 22-04-2018

BRUGGE - De partij Groen afdeling Brugge doet mee aan heel wat quiz avonden. Gisteren vrijdag 20 april 2018 zijn ze de tweede geëindigd op de quizavond van De Sleutel. 

Van links naar rechts: Alex Verstringe, Wouter Dusauchoit, Karin Robert, Raf Reuse

 

verder lezen

Voorstelling plaats 7 lijst Groen Brugge

Groen Brugge - 20-04-2018

Ivan De Clerck neemt de zevende plaats op onze lijst Groen Brugge.

Ivan is nu met pensioen (62 jaar oud) maar vroeger beroepshalve actief bij Pattyn Packaging Lines  als project ingenieur. Pattyn Packaging Lines brengt automatische verpakkingslijnen wereldwijd aan de man.

verder lezen

Voorstelling plaats 6 lijst Groen Brugge

Groen Brugge - 28-03-2018

De zesde plaats op onze lijst  wordt ingenomen door Katrien Cattoor.   Deze economiste is 45 jaar, moeder van 4 tieners en lector in het studiegebied Handelswetenschappen en bedrijfskunde aan de Hogeschool VIVES te Sint-Michiels, Brugge.

Katrien is een fervent buitensporter die in haar vrije tijd kajakt op Brugse wateren, trail loopt in de bossen en heel graag mountainbikeroutes verkent.

verder lezen

Opening park Les Acacias in mineur?

Groen Brugge - 28-02-2018

Is er in dit dossier sprake van Kafka van de bovenste plank of is er meer aan de hand ? 

Het stadsbestuur verwierf  de voormalige privé-tuin aan het Kasteeltje Les Acacias enkele jaren geleden. Dit tegen een prijs, die eigenlijk de prijs was en is van bouwgrond en niet van een park/bosgebied. Er diende zowaar bijna 300.000 euro meer opgehoest worden, dan de schatting een tijd daarvoor.

Een “slimme” aankoop kan het niet genoemd worden !

verder lezen

Op vraag van oppositiepartij Groen treedt ook stad Brugge toe tot de statiegeldalliantie

Groen Brugge - 31-01-2018

De gevolgen van een overdosis aan plastiek in rivieren, zeeën, op stranden… zijn niet meer te overzien en nefast voor zowel dier als mens. Maar niettemin dit een wereldwijde problematiek is, kan ook de lokale overheid zijn steentje bijdragen om het tij te doen keren. 

verder lezen

oudere artikels

trefwoorden