Blog

over de auteur

Motivatie kandidatuur ondervoorzitter

Valentijn Vyvey - 31-01-2013

Vanavond wordt op een algemene vergadering een nieuw bestuur voor Groen Brugge verkozen. Als kandidaat ondervoorzitter schreef deze motivatiespeech voor de aanwezige leden.


Beste vrienden,

Waarom zijn we lid van Groen? Is het niet omdat we de wereld, beetje voor beetje, willen veranderen? We dromen allemaal van een groenere en een rechtvaardigere wereld. Wel, ik ben ervan overtuigd dat iedereen die dat echt wil, het verschil kan helpen maken.

In de twee jaar dat ik lid ben van het partijbestuur, heb ik Groen Brugge zien veranderen. Onder leiding van Sammy zijn er veel mensen bijgekomen. De groep kandidaten voor het bestuur is volgens mij een tof mengsel van mensen met uiteenlopende interesses en achtergronden. Maar ik heb de indruk dat het vooral mensen zijn die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken. En dat is wat we nodig hebben. Met ons enthousiasme zullen we de wereld verleiden, te beginnen in Brugge.

Om dat in goede banen te leiden is David de juiste man. Dat heeft hij al bewezen als campagneleider, maar ik weet zeker dat hij met een mandaat, gesteund door ons allemaal, zich pas helemaal kan laten gaan. Dus ik sta 100% achter David als voorzitter. En daarbij zou ik hem graag, samen met Trui als rots in de branding, helpen als ondervoorzitter. Als iemand die al een tijdje meedraait binnen de groep, ben ik goed op de hoogte van de belangrijke dossiers.

Wat wil ik als ondervoorzitter bereiken?

Om te beginnen wil ik het aantrekkelijk maken lid te worden van Groen. Met een brede achterban staan we sterker. Die leden moeten zich zo veel mogelijk betrokken voelen bij de werking van de partij en de inhoudelijke opbouw.

En dat is mijn tweede aandachtspunt: Groen Brugge inhoudelijk helpen versterken. Zowel in de diepte als in de breedte. De opmaak van het programma voor de voorbije verkiezingen kon beter. Dat moest op een te korte tijd, door een te beperkte groep medewerkers gebeuren. De komende jaren moeten we constant bezig zijn met ons programma. Het moet een document zijn dat leeft, dat voortdurend evolueert. En daarbij wil ik dus zo veel mogelijk de hulp van de Groen-leden inroepen.

Ten slotte wil ik graag werk maken van een goede communicatie, zowel naar de leden als naar de buitenwereld. Via sociale media, andere al dan niet digitale kanalen en via de pers, moeten we geregeld laten merken dat we bestaan, dat we heel wat belangrijks te vertellen hebben.

Beste Groene jongens en meisjes,

Ik geloof in Groen, meer dan ooit. Het is volgens mij de enige partij die de échte problemen durft erkennen én daar ook gepaste oplossingen voor heeft. Brugge moet Groen nog beter leren kennen als het positieve alternatief, met positief ingestelde mensen en met originele, constructieve ideeën. Daar hoop ik mij de komende jaren, samen met jullie, voor in te zetten.

Valentijn Vyvey