Actueel

volg ons

Vraagtekens bij deal met Eandis

Groen Brugge - 12-09-2016

Op de agenda van de Brugse gemeenteraad van dinsdag a.s. staat het standpunt van de Brugse vertegenwoordigers in de algemene vergadering van Eandis. Gezien alle vraagtekens die de voorbije dagen bij de deal werden geplaatst, vraagt Groen Brugge het punt uit te stellen.

verder lezen

Kansen bij verhuis ijssculpturen

Groen Brugge - 25-08-2016

 Gisteren vernamen we het vertrek van het IJssculpturenfestival van Brugge naar Hasselt. Ogenschijnlijk een nieuwe bittere pil voor Brugge na het vertrek van de start van de Ronde. Niks is echter minder waar.

verder lezen

Onveilige situatie aan fietsparking station

Groen Brugge - 25-08-2016

 Taxichauffeurs kloegen de voor Brugge beschamende weg aan die ze door de werken aan het stationsplein moesten nemen achter het parkeergebouw naast het station. De stad Brugge heeft daar nu een mouw aangepast: tweerichtingsverkeer in de Hendrik Brugmansstraat. De dupe? Fietsers en voetgangers. Groen Brugge waarschuwt voor ongelukken.

verder lezen

Schrijf in voor de barbecue van Groen Brugge op 3 september!

Groen Brugge - 04-08-2016

 Op 3 september houdt Groen Brugge haar jaarlijkse barbecue. Deze keer willen we resoluut voor vegetarisch gaan (al zijn vleeseters ook welkom). Schrijf nu in en duim voor zon!

verder lezen

Marleen Ryelandt volgt Bruno Mostrey op

Groen Brugge - 08-07-2016

Marleen Ryelandt wordt opnieuw gemeenteraadslid voor Groen Brugge. Ze volgt Bruno Mostrey op, die omwille van de combinatie met een drukke professionele job de fakkel doorgeeft.

verder lezen

Is Brugge klaar voor een 'groentoets'?

Charlotte Storme - 07-06-2016

 De blijvende stijging van de zeespiegel is intussen al uitgebreid wetenschappelijk gedocumenteerd. Toch kan ons stadsbestuur maatregelen nemen om de effecten daarvan op te vangen. Wij bepleiten onder meer een groentoets bij elke beleidsbeslissing.

verder lezen

Toeristentaks: onbillijke lastenverdeling (Tussenkomst 31-05-2016)

Bruno Mostrey - 07-06-2016

De nieuwe toeristentaks zorgt voor een sterke stijging van de bijdrage voor alle subcategorieën. Dat is duidelijk. Bij gelijk gebleven bezetting is het minstens een verdubbeling van de bijdrage aan de stadskas. Maar als we de stijgingspercentages ten opzichte van de bijdrage vorig jaar eens bekijken valt sterk op dat de goedkopere marktsegmenten wel een zeer spectaculaire stijging moeten slikken. 

verder lezen

Terugschroeven autovrije winkelstraten (Interpellatie 31-05-2016)

Bruno Mostrey - 07-06-2016

Via de pers vernamen we dat de momenten waarop de twee belangrijkste winkelstraten autovrij worden, nog maar eens worden aangepast: koning auto krijgt opnieuw meer ruimte.

verder lezen

Een vrijplaats in Brugge (Interpellatie 22-03-2016)

Bruno Mostrey - 06-06-2016

Het oude politiegebouw is nu al enkele jaren verlaten door de politiediensten. En in afwachting van de verbouwingen ten dienste van de nieuwe functies die het gebouw krijgt, namelijk het studentenhuis en het huis van de vrijzinnigen, konden er tal van activiteiten georganiseerd worden. Er is plaats voor kunst, cultuur, fuiven, sociale activiteiten en lezingen, enzovoort. Deze tijdelijk herbestemming was dus, wat ons betreft, een groot succes.

verder lezen

Ook kruising met Schipdonkkanaal en Damse Vaart moet beschermd worden

Groen Brugge - 04-06-2016

Bijde bescherming van de Damse Vaart werd het kruispunt met het Schipdonkkanaal niet opgenomen. Dat is een bedreiging voor onze polders. Ook dit deel moet opgenomen worden in de bescherming.

verder lezen

Bomenkap in de Assebroekse Meersen

Groen Brugge - 03-06-2016

De prachtige Middendreef met de populieren werd verminkt door de kap van de 90 populieren. In het broedseizoen, zonder oog voor het landschapsbepalende van de populieren werd deze oorspronkelijk neit geplande kap voltrokken. De buurt werd nauwelijks geïnformeerd op voorhand en bleef in shock achter.

verder lezen

GFT-ophaling in Brugge (Interpellatie 24-04-2014)

Bruno Mostrey - 02-06-2016

Brugge is een stad waar een betekenisvol deel van de bevolking in huizen of appartementen woont zonder tuin of snelle toegang tot een compostvat. Het Groen-, Fruit- en Tuinafval verdwijnt met andere woorden in de dure bruine zak voor restafval. Volgens rapporten bestaat 50% van ons restafval uit GFT. Een aanzienlijke fractie.

verder lezen

Een stedelijk informatiesysteem voor mensen met een visuele beperking

Groen Brugge - 01-06-2016

Electronische bakens kunnen mensen met een visuele beperking helpen zich door de stad te navigeren. Warschau neemt het voortouw hierin. Groen Brugge stelt voor dat de stad dit systeem overneemt en aanpast aan de lokale situatie.

verder lezen

Privébewaking of controle op smokkel in de haven?

Groen Brugge - 25-05-2016

I

n haar tussenkomt omtrent transitmigranten in Zeebrugge stelde de Brugse NVA dat ze privébewaking wil. Haar eigen minister wil echter niet de controle op smokkel op een aanvaardbaar niveau brengen om economische drogredenen. Ondanks een significante stijging van de smokkel in 4 jaar. Groen vindt openbare orde een zaak van de samenleving en wil dat misdadige bendes worden aangepakt..

verder lezen

Zacht water voor Brugge? — Ontkalken op niveau van de watermaatschappij (Interpellatie 23-05-2016)

Bruno Mostrey - 24-05-2016

Als we de waterhardheid in Brugge kunnen verminderen, eventueel tot het wettelijke minimum of net daarboven, hebben we een maatregel die goed is voor ons leefmilieu en voor onze geldbuidel.

verder lezen
meer blogartikels

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.