Actueel

volg ons

Brugse stilstand blijkt uit jaarrekening 2015 (Tussenkomst 26-04-2016)

Bruno Mostrey - 27-04-2016

Een manier om voorzichtig te zijn met het geld van de Bruggeling is om niets uit te geven. En het lijkt wel of dit bestuur deze piste heeft gekozen om de stadsfinanciën te vrijwaren.

verder lezen

Onze democratie hangt uit de hengsels

Bruno Mostrey - 27-04-2016

Wat zich gisteren in de gemeenteraad van Brugge afspeelde was gedoemd om te gebeuren. De kruik gaat zolang te water tot ze barst. Het is namelijk een oud zeer. De raadsleden van de oppositie worden beschouwd als tweederangsraadsleden. Daar komt het in wezen wel op neer.

verder lezen

Brugge besteedt klimaatplan uit aan vervuilende multinational

Sammy Roelant - 19-04-2016

Toen Brugge in 2013 schoorvoetend de 21 ste eeuw binnenstapte met het idee voor een klimaatplan steunden we met Groen Brugge dit idee, constructief als steeds. Halverwege de legislatuur stellen we echter met ontgoocheling en kwaadheid vast dat het klimaatplan op greenwashing dreigt uit te draaien. Als klap op de vuurpijl blijkt dat Brugge gekozen heeft voor Engie als partner, het vroegere Suez, moederbedrijf van Electrabel: net de slechtste leerling in de klimaatklas.

verder lezen

Geen vluchtelingenopvang in Zeebrugge? Reconversie Terrein Knaepen moet nu vooruit! (Persmededeling 17-03-2016)

Bruno Mostrey - 17-03-2016

Tussen neus en lippen kondigde Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, gisteren op Focus-televisie aan dat er dan toch geen vluchtelingen opgevangen zullen worden in Zeebrugge. Eerder werd het terrein Knaepen hiervoor aangeduid. Nu mag Stad Brugge niet langer talmen met de beloofde reconversie van dit terrein tot groene buffer tussen de stationswijk en de hoogspanningscentrale in Zeebrugge.

verder lezen

Vluchtelingen in Zeebrugge (Interpellatie 23-02-2016)

Bruno Mostrey - 25-02-2016

We hebben een gemeenschappelijk doel: we willen geen kamp zoals “The Jungle” in Calais of het kamp in Duinkerke. Die kampen zijn plaatsen waar transmigranten in onmenselijke omstandigheden moeten leven en waar ze te vaak, of zelfs altijd, slachtoffer worden van mensensmokkelaars die hen veel geld laten betalen voor dikwijls levensgevaarlijke pogingen om het kanaal over te steken en die hen verkeerde informatie influisteren en foutieve perspectieven geven.

verder lezen

Lentedrink met Kristof Calvo op 20 maart

Groen Brugge - 23-02-2016

Op 20 maart houdt Groen Brugge haar traditionele Lentedrink. Met een hapje en een drankje én met Kristof Calvo, die ons warm maakt voor een nieuwe plaats voor de politiek. Mis dit niet en schrijf nu in!

verder lezen

Openstellen Vaartdijkstraat bedreigt fietsveiligheid (Persmededeling 17-2-2016)

Bruno Mostrey - 17-02-2016

Groen Brugge is bezorgd over de beslissing van het stadsbestuur om, naar aanleiding van de werken ter hoogte van de Boeveriepoort, de Vaartdijkstraat tijdelijk open te stellen voor inkomend autoverkeer. Dit brengt de veiligheid van de talrijke fietsers in het gedrang. Bovendien mag dit niet leiden tot het permanent openstellen van deze groene fietsroute.

verder lezen

Boomverjonging? (Tussenkomst 26-01-2016)

Bruno Mostrey - 15-02-2016

Dit beleid kampt duidelijk met een probleem van geloofwaardigheid en vertrouwen, geachte schepen. U kan pronken met Latijnse boomnamen en bij hoog en laag beweren dat u er alles aan doet om bomen te sparen. Maar de eerste de beste tegen-expertise die een burger laat uitvoeren, toonde aan dat een gevelde boom niet ziek was.
En als ik deze zomer aan de Conzettbrug, aan de Coupure, een geel plakkaat zie hangen om een linde te kappen, verdiep ik mij er ook eens in.

verder lezen

Waar is de menselijkheid?

Groen Brugge - 15-02-2016

Onze partij nam met afschuw kennis van de gebeurtenissen afgelopen vrijdagochtend in Zeebrugge, waar bij een politie-actie verschillende mensen zonder geldige verblijfsvergunning zijn opgepakt en hun spullen zomaar in de vuilniswagen zijn beland of werden in beslag genomen. We vragen dringend meer menselijkheid in de omgang met deze mensen en zullen de plaatselijke verantwoordelijken ter verantwoording roepen.

verder lezen

Mobiliteitsplan hinkt op twee benen (Tussenkomst 25-01-2016)

Bruno Mostrey - 29-01-2016

Zoals her en der al gezegd op terugkomen: er liggen een aantal mooie groene principes aan de basis van dit plan. Dat is een goede basis om een duurzame visie op mobiliteit te ontwikkelen en uit te werken voor onze stad! Maar met Groen willen we toch enkele belangrijke opmerkingen maken.

verder lezen

R.I.P. Villa Slabbinck (Interpellatie 27-01-2016)

Bruno Mostrey - 27-01-2016

De Villa Slabbinck ligt tegen de vlakte. Zie hier het trieste culminatiepunt van een soms vreemde geschiedenis. Een blaam voor Brugge.
Iedereen met een beetje gevoel voor esthetiek is het erover eens: deze Villa was een bijzonder pareltje en het bewaren voor het nageslacht is een must.

verder lezen

Wat liep er fout met de bescherming Villa Slabbinck? (Persmededeling)

Bruno Mostrey - 16-12-2015

Tot grote ontsteltenis vernamen we de sloop van de voormalige villa van Rik Slabbinck in de Sint-Pietersmolenstraat 1 in Sint-Pieters, Brugge. In 2011 werd via verschillende kanalen gemeld dat de villa beschermd werd. Ook toenmalig minister voor erfgoed Bourgeois zou dit gecommuniceerd hebben. Dus was de verwondering groot toen we hoorden dat dit beschermde pand gesloopt was.

verder lezen

Grond voor bioboeren (en korte keten) (Interpellatie 23-11-2015)

Bruno Mostrey - 02-12-2015

Via een schriftelijke vraag kwam ik te weten dat er in Brugge op 140 landbouwbedrijven nul bioboeren zijn. Geen enkele!
Uiteraard is dat niet per se de verantwoordelijkheid van dit bestuur. Maar het doet vragen stellen, en ik wil een pleidooi houden dat het stadsbestuur in Brugge de boeren warm maakt voor en ondersteunt om de omschakeling te maken.

verder lezen

Brugse Begroting: Oppassen met groeiverwachtingen

Sammy Roelant - 26-11-2015

De Brugse begroting is gezonder dan die van veel andere centrumsteden. Toch mogen we niet blind blijven voor de budgettaire uitdagingen. Het stadsbestuur moet nog meer zijn rol opnemen in de overgang naar een duurzame, lokale, vernieuwende economie door hier stevig in te investeren. Ook het Brugse patrimoniumbeleid moet eens onder de loupe worden genomen. Het parkeerbeleid mag niet dienen als financiële melkkoe.

verder lezen

De fietsbus, ook in Brugge?

Sammy Roelant - 20-11-2015

Het is reeds lang een dilemma voor veel ouders. Ze willen dat hun kinderen op een gezonde en ecologische manier naar school kunnen gaan, met de fiets dus of te voet. Maar anderzijds zijn ze bezorgd voor de veiligheid van hun jonge kinderen in het verkeer. Als velen echter de kinderen met de wagen naar school voeren, wordt het weer een beetje onveiliger voor de andere kleine fietsertjes. Een vicieuze cirkel? Niet per se! De fietsbus kan soelaas brengen.

verder lezen
meer blogartikels

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.